viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Makean mausteinen marsala appelsiini-tiramisulle

15 / 2019 Antti Rinta-Huumo

Väkevä viini Italia

Appelsiini maustaa mehevän tiramisun

Marsala on mainio seuralainen täyteläisten jälkiruokien seuraan. Suosittelisin sitä tällä kertaa Elisa Johanssonin reseptin mukaan valmistuvan mehevän tiramisun seuraksi.

Ainekset

6–8 annosta
20 minuuttia
*
8 sormikeksiä
1 dl kahvia
2 rkl sokeria
1 appelsiini (kuoriraaste ja 1/2 dl mehua)
2 dl vispikermaa
1/2 dl sokeria
200 g mascarbone-juustoa
*
Koristeluun:
kaakaojauhetta
appelsiinin kuorisuikaleita tai -lohkoja

Valmistusohje

1. Asettele sormikeksit annoskulhojen pohjalle (1–2 kappaletta). Tarvittaessa pilko keksejä.
2. Raasta appelsiinin kuori hienoksi raasteeksi, purista appelsiinista mehu.
3. Mausta kahvi sokerilla ja appelsiinimehulla (1/2 dl). Kostuta keksit kahvilla.
4. Vaahdota kerma, mausta sokerilla ja appelsiinin kuoriraasteella. Sekoita mascarbone kermavaahdon joukkoon.
5. Levitä mascarbonetäyte kulhoihin keksien päälle. Koristele annokset kaakaolla ja appelsiinin kuorisuikaleilla tai appelsiinilohkoilla.
6. Anna maustua jääkaapissa hetki ennen tarjoilua.

Edellisen viikon viinivinkki

Clare Valleyn riesling ja täyteläinen rapukakku

Wakefield Riesling 2017

Valkoviini Etelä-Australia
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä