Savuporotäyte kääritään graavilohen hellään syleilyyn
Itsenäisyyspäivänä katetaan pöytään monenlaisia herkkuja. Suosittelisin tällä kertaa valmistamaan juhlaan maukkaan, suomalaisia makuja sisältävän pariloidun graavilohi-savupororullan. Voit tarjota tämän herkun esimerkiksi alkuruokana tai iltapalana.
Valmista ensin aromikas täyte. Leikkaa kylmäsavuporopaistiviipaleet hyvin pieniksi kuutioiksi ja nosta kulhoon. Hienonna hieman salottisipulia ja leikkaa punaista omenaa pieniksi kuutioiksi. Kuumenna pannulla nokare voita ja kuullota siinä sipuli ja omena. Jäähdytä ja sekoita kulhossa savuporon kanssa. Lisää joukkoon vielä hienonnettua tuoretta timjamia, muutama hienonnettu kapris ja ”sido” täyte tuorejuustolla siten että saat täytteestä tahnamaista.
Levitä tuorekelmun päälle graavilohiviipaleita limittäin levyksi. Lisää kalaviipaleille täytettä ja rullaa koko komeus kääretortun tapaan pötköksi. Kääri kala-pororulla vielä tiiviiksi kelmun sisään ja kiristä päät karkkipaperin tavoin. Nosta jääkaappiin hieman tekeytymään.
Avaa kelmu ja leikkaa pötköstä muutaman sentin viipaleita. Painele leikkauspintoihin tuoreesta vaaleasta leivästä tehosekoittimella hienontamaasi leipäraastetta. Kuumenna pannulla nokare voita ja paista viipaleisiin kaunis pinta pannulla.
Nostele lautaselle balsamietikalla, oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla maustamaasi sekasalaattia ja asettele paistamasi viipaleet kauniisti annokselle.
Korkkaa Bourgognen kuplia ja nauti itsenäisyyspäivästä!