viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Vuoden kuohuviini merelliselle pastalle

17 / 2018 Antti Rinta-Huumo

Kuohuviini Ranska

Herkulliset ravut ja kampasimpukat saavat maukkaan pedin sitruksisesta pastasta

Vuoden kuohuviinin seuraan suosittelen valmistamaan maukkaan pastan, jota voit tarjota esimerkiksi vapun herkullisena alku- tai väliruokana.

Ainekset

4 annosta
munaton
20 mi + 30 min
*
150 g kampasimpukoita
300 g (7-10 kpl) raakoja kuningasrapuja
1 luomusitruuna
3 dl kuohukermaa
1/4 tl suolaa
250 g pappardelle-pastaa
vettä
suolaa
2-3 rkl öljyä
1 dl minttua hienonnettuna
1 dl parmesaania raastettuna

Valmistusohje

1. Jos käytät pakastettuja kampasimpukoita ja kuningasrapuja, ota ne jääkaappiin sulamaan 6­–8 tuntia ennen kypsentämistä.
2. Ota kampasimpukat ja kuningasravut huoneenlämpöön puoli tuntia ennen ruoaksi valmistamista. Pyyhi pinta kuivaksi talouspaperilla. 3. Pese sitruuna lämpimällä vedellä. Pyyhi pinta kuivaksi talouspaperilla. Raasta sitruunasta kuori ja purista mehu.
4. Kuumenna kuohukerma paistokasarissa. Lisää sitruunan mehu ja raastettu kuori sekä suola. Kiehauta seos ja keitä keskilämmöllä 3-5 minuuttia.
5. Kypsennä pasta reilusti suolalla maustetussa vedessä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaisen ajan.
6. Valuta pasta. Kaada pasta sitruunakerman joukkoon.
7. Kuumenna öljy paistinpannulla. Lisää pannulle kampasimpukat. Paista 1-2 minuuttia molemmin puolin. Nosta kampasimpukat sitruunapastan joukkoon.
8. Paista kuningasravut pannulla tilkassa öljyä 2-3 minuuttia molemmin puolin, kunnes ravut ovat kauttaaltaan kypsän punaisia. Lisää ravut sitruunapastan joukkoon.
9. Lisää päälle hienonnettua minttua ja raastettua parmesaania.

Edellisen viikon viinivinkki

Pfalzin Riesling hurmaa kausiherkun

Ruppertsberger Imperial Riesling 2016

Valkoviini Pfalz
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä