Kermainen palsternakkakeitto viimeistellään aromikkaalla lohipastramilla
Suosittelisin viinille kermaista palsternakkakeittoa lohipastramin kera. Aloita valmistamalla pastrami. Irrota lohifileestä ruodot ja nahka. Poista myös nahan ja lihan välissä ollut harmaa rasva. Leikkaa puhdistetusta lohifileestä pituussuuntaan 2-3 cm paksuisia ”pötköjä”. Mausta filetangot tasaisesti suolalla, mustapippurilla ja juustokuminalla. Kääri kalatangot tiukasti tuorekelmun sisään jokainen erikseen ja anna maustua jääkaapissa noin 2-3 tuntia. Poista kelmut ja paahda nopeasti kuumalla pannulla kalapötköihin kauttaaltaan kaunis pintaväri. Kääri kalat uudelleen tuorekelmuun ja nosta kylmään.
Valmista palsternakkakeitto. Kuori ja paloittele palsternakkaa ja sipulia, sekä kuullota niitä voissa kattilassa. Lisää joukkoon tilkka valkoviiniä, punaista maitoa ja kahvikermaa niin että sipulit ja palsternakat juuri peittyvät. Mausta suolalla ja lisää muutama maustepippuri. Varo laittamasta liikaa, sillä maustepippurissa on hyvin voimakas maku. Hauduta sipulit ja palsternakat kypsiksi, poista maustepippurit ja soseuta tasaiseksi blenderillä tai sauvasekoittimella. Lisää tarvittaessa kermaa saadaksesi keittoon haluamasi paksuuden. Ota lohipötköt kylmästä ja poista kelmut. Leikkaa pötköt 2-3 sentin paloiksi ja lämmitä niitä hetkinen uunissa. Nosta lämmennyt lohipastramin palanen tai palaset keittolautaselle ja kaada kuumaa keittoa ympärille. Koristele annos silputulla ruohosipulilla ja nauti vuoden valkoisen luomuviinin kera!