Jouluisen mehevä jälkiruoka syntyy suklaamoussesta, hedelmäkakkupaloista, portviinistä ja kirsikoista
Ainekset
4 annosta
20 min + jähmettymiseen 20 min
*
100 g tummaa suklaata
50 g maitosuklaata
2 dl kuohukermaa
*
Lisäksi:
4 dl suklaa-, mauste- tai hedelmäkakkupaloja
1/2 dl portviiniä
6 dl tuoreita kirsikoita tai 1 prk (350/175 g) hapankirsikoita
50 g tummaa tai maitosuklaata rouhittuna
Valmistusohje
1. Rouhi suklaat ja sulata ne. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
2. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää ensin 1/3 vaahdosta suklaasulaan. Kääntele varovasti. Lisää loppu vaahto käännellen mukaan.
3. Paloittele kakkupalat. Kostuta ne kevyesti portviinillä. Paloittele kirsikat ja poista kivet, jos niitä on.
4. Lusikoi tarjoiluastioihin kerroksittain suklaamoussea, kakkupaloja ja kirsikoita. Nosta jääkaappiin noin 15 minuutiksi. Viimeistele rouhitulla suklaalla.
Vinkki: Voit halutessasi lisätä myös kevyesti tomusokerilla maustettua kermavaahtoa kirsikoiden kaveriksi.
Resepti: Sanna Kekäläinen Kuva: Sami Repo