Mehevä lampaanfilee viimeistellään yrttikuorrutuksella
Ainekset
600 g lampaan ulkofileetä
Marinadi
1 dl öljyä
1-2 hienonnettua salottisipulia
3 kevyesti musrskattua valkosipulinkynttä
rosmariinia
timjamia
musta- ja valkopippuria myllystä
Yrttikuorrutus
1 dl basilikanlehtiä
1 dl persiljaa
1 dl ruohosipulia
0,5 tl karkeaa suolaa
2-3 dl maustamatonta majoneesia
2 valkosipulinkynttä
1 dl raastettua valkoista leipää
musta- ja valkopippuria myllystä
Perunapaistos
250 g uuniperunaa
100 g voita
valkopippuria
suolaa
Valmistusohje
Valmista marinadi sekoittamalla reseptin aineet keskenään. Poista lampaanfileestä näkyvä rasva ja kalvot. Marinoi fileitä 1-2 vrk marinadissa.
Yrttikuorrutus
Hienonna yrtit ja suola monitoimikoneessa. Lisää majoneesi, vaalea leipä ja sekoita tasaiseksi. Mausta valkosipulilla ja pippurilla. Tarkista suola.
Ruskista marinoidut lampaanfileet kevyesti pannulla. Mausta ne pippurilla ja suolalla. Sivele yrttikuorrutus fileiden päälle ja paista 200 C uunissa noin 5 minuuttia. Mehevimmillään fileet ovat, kun liha on sisältä hieman punertavaa ja pinnalta kauniin ruskeaa. Tarjoile perunapaistoksen ja tuoreiden vihennesten kanssa.
Perunapaistos
Kypsennä perunoita 200 C uunissa noin tunti. Kuori perunat ja survo voin ja mausteiden kanssa. Sekoita massa tasaiseksi ja jaa se voideltuihin annosvuokiin. Paista 200 C asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Kumoa paistokset lautaselle rapea pinta ylöspäin.