Suuntäyttävän samettista ganachea aprikoosiaromia tulvivan viinin seuraan
Ainekset
Noin 10 kpl
gluteeniton, munaton
20 min + 12 h jähmettymiseen ja tekeytymiseen
*
170 g tummaa suklaata (70 % kaakaopitoisuus)
1 1/4 dl (125 g) vispikermaa (35 % rasvaa)
25 g glukoosisiirappia
40 g voita
*
Koristeluun:
sokeroitua inkivääriä (säilyke)
marenkia
merisuolahiutaleita
*
Lisäksi
10 keksikuppia (tartaletti) tai snapsilasia
Valmistusohje
1. Mittaa suklaa kulhoon.
2. Mittaa kerma ja glukoosisiirappi pieneen kattilaan. Kiehauta, mutta älä keitä.
3. Kaada kuuma kerma suklaan päälle. Sekoita nuolijalla tasaiseksi, vältä liiallista vatkaamista, jotta seokseen ei pääse ilmakuplia.
4. Kun suklaa on kädenlämpöistä (alle 40 astetta). Lisää joukkoon kuutioitu viileä voi.
5. Sekoita tasaiseksi ja jaa seos keksikuppeihin tai snapsilaseihin.
6. Anna tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
7. Anna suklaan lämmetä vajaa tunti huoneenlämmössä ennen nauttimista.
8. Koristele ennen tarjoilua esimerkiksi inkiväärisuikaleilla, marengilla tai suolahiutaleilla.
Vinkki:
Suklaiset suupalat voi valmistaa jo muutamaa päivää ennen tarjoilua. Säilytä kylmässä.