Currylla maustettu kala-äyriäispata maistuu ulkoilun jälkeen
Tämä runsas valkoviini sopii mainioksi yleisviiniksi kala- ja äyriäisruokien, myös hieman maustetumpien sellaisten seuraan. Ehdottaisin kokeilemaan viinille talvisilla keleillä mukavasti lämmittävää kala-katkarapupataa.
Aloita sulattamalla katkaravut. Voit sulattaa ne yön yli jääkaapissa tai nopeammin huoneenlämmössä. Käytä mieluummin kuorellisia katkarapuja. Kuori sulaneet katkaravut. Kuutioi tai suikaloi myös nahattomat kalafileet. Voit käyttää käytännössä katsoen mitä tahansa kalaa.
Hienonna runsaasti salotti- ja valkosipulia. Leikkaa fenkolia ohuiksi siivuiksi ja herkkusieniä reiluiksi lohkoiksi tai viipaleiksi. Kuori ja kuutioi pieneksi hieman myös tuoretta inkivääriä. Kuullota sipuleita kattilassa öljyssä. Lisää inkivääri, fenkolit, herkkusienet ja maun mukaan curryjauhetta. Suikaloi pataan myös erivärisiä paprikoita. Jatka kuullottamista vielä hetkisen.
Lorauta pataan valkoviiniä ja kiehuta hetkinen. Lisää kookosmaitoa, kalalientä ja muutama lusikallinen hunajaa. Kiehuta hiljaa hymyillen noin 10 minuuttia.
Lisää lopuksi katkaravut ja kalat. Purista joukkoon sitruunamehua, sekä halutessasi pikku loraus hummerifondia ja hienonnettua tuoretta korianteria. Tarkista maku ja anna hautua vielä kiehuttamatta noin 10 minuuttia.
Nostele lautaselle vaikkapa jasminiriisiä ja kauho mehevää pataa riisille. Viimeistele koko herkku paahdetuilla seesaminsiemenillä. Korkkaa Leth ja nauti!