Kahden lajikkeen kukkaisen hedelmäinen itävaltalainen

Viinivinkki 9/2017

Leth Duett Riesling & Veltliner 2015

Leth Duett Riesling & Veltliner 2015

562037, Alkon tuotesivu

Valkoviini / Qualitätswein Niederösterreich / Itävalta
Leth
Grüner Veltliner, Riesling
10,98 € (0,75 l)

Hedelmäinen, melonia, persikkaa, kukkaisuutta, sitruksisia ja mineraalisiakin aromeja tarjoileva valkoviini paistettujen kala- ja äyriäisruokien seuraan.

Arvio: Hyvin hedelmäinen tuoksu huokuu kypsää omenaa, hunajamelonia, kukkaisuutta ja persikkaa. Maku on kuiva, mutta tuntuvan hedelmäinen. Siinä on tuoksun aromien lisäksi aistittavissa sitrusmaisuutta, kukkaisuutta, yrttisyyttä ja jopa pippuriinkin vivahtavaa mausteisuutta. Tasainen suutuntuma on erittäin ryhdikäs. Siitä pitävät huolen tuntuva hapokkuus ja mineraalinen aromikkuus. Kokonaisuus jättää mausteisen jälkivaikutelman.

Ruokasuositus: Monikäyttöinen viini paistettujen tai grillattujen kala- ja äyriäisruokien seuraan. Myös hieman maustetumpien versioiden.

4/ 5 Harmoninen, laadultaan erinomainen
Edullinen ostos
Valmis juotavaksi

Currylla maustettu kala-äyriäispata maistuu ulkoilun jälkeen

Tämä runsas valkoviini sopii mainioksi yleisviiniksi kala- ja äyriäisruokien, myös hieman maustetumpien sellaisten seuraan. Ehdottaisin kokeilemaan viinille talvisilla keleillä mukavasti lämmittävää kala-katkarapupataa.

Aloita sulattamalla katkaravut. Voit sulattaa ne yön yli jääkaapissa tai nopeammin huoneenlämmössä. Käytä mieluummin kuorellisia katkarapuja. Kuori sulaneet katkaravut. Kuutioi tai suikaloi myös nahattomat kalafileet. Voit käyttää käytännössä katsoen mitä tahansa kalaa.

Hienonna runsaasti salotti- ja valkosipulia. Leikkaa fenkolia ohuiksi siivuiksi ja herkkusieniä reiluiksi lohkoiksi tai viipaleiksi. Kuori ja kuutioi pieneksi hieman myös tuoretta inkivääriä. Kuullota sipuleita kattilassa öljyssä. Lisää inkivääri, fenkolit, herkkusienet ja maun mukaan curryjauhetta. Suikaloi pataan myös erivärisiä paprikoita. Jatka kuullottamista vielä hetkisen.

Lorauta pataan valkoviiniä ja kiehuta hetkinen. Lisää kookosmaitoa, kalalientä ja muutama lusikallinen hunajaa. Kiehuta hiljaa hymyillen noin 10 minuuttia.

Lisää lopuksi katkaravut ja kalat. Purista joukkoon sitruunamehua, sekä halutessasi pikku loraus hummerifondia ja hienonnettua tuoretta korianteria. Tarkista maku ja anna hautua vielä kiehuttamatta noin 10 minuuttia.

Nostele lautaselle vaikkapa jasminiriisiä ja kauho mehevää pataa riisille. Viimeistele koko herkku paahdetuilla seesaminsiemenillä. Korkkaa Leth ja nauti!

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä ja lisäetuna 2 erikoisteemanumeroa sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 45,70 €.

Tilaa tästä