viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Makea herkku Etelä-Afrikasta

43 / 2016 Antti Rinta-Huumo

Valkoviini Etelä-Afrikka

Syksyinen uuniomena viimeistellään Daim-suklaalla ja suolapähkinöillä

Omenasesongin kunniaksi suosittelen valmistamaan tälle intensiivisen makealle viinille helposti valmistuvaa uuniomenajälkkäriä.

Poista kuoripäällisistä omenoista siemenkodat esimerkiksi omenaporalla. Sekoita keskenään huoneenlämpöistä voita, fariinisokeria ja hienonna joukkoon reilusti Daim-suklaata. Mausta ripauksella kanelia. Täytä omenat valmistamallasi seoksella.

Nosta täytetyt omenat voilla voideltuun uunivuokaan. Kypsennä noin 175 asteisessa uunissa noin puoli tuntia tai kunnes omenat ovat kypsyneet. Anna omenoiden hieman jäähtyä.

Paahda kuivalla pannulla suolapähkinöitä hetkisen aikaa. Lusikoi lautaselle vaniljakastiketta, nosta uuniomena keskelle ja viimeistele annos paahdetuilla suolapähkinöillä. Nauti suuntäyttävän Nederburg The Winemasters Noble Late Harvest -viinin kera.

Edellisen viikon viinivinkki

Laatutuottajan Pinot Blanc kampasimpukoille

Kracher Pinot Blanc 2015

Valkoviini Burgenland
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä