Karitsanfilee kääritään aromikkaaseen huntuun
Suosittelisin valmistamaan tämän tuhdin ja muhevan punaviinin seuraan aromikkaan hunnun viimeistelemää karitsan tai lampaan sisäfileetä.
Valmista ensin mehevä couscous -lisäke. Hienonna makusi mukaan valko- ja salottisipulia, paloittele siitakesieniä ja kuutioi erivärisiä paprikoita. Halutessasi voit käyttää halkaistuja hillosipuleitakin. Kuumenna kattilassa tilkka öljyä. Freesaa siinä hetkisen sipuleita, sieniä ja paprikoita. Lisää couscous ja nesteeksi lihalientä. Anna hautua. Viimeistele couscous hienonnetulla lehtipersiljalla ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Pidä lämpimänä.
Tee tämän jälkeen kuorrute. Hienonna tehosekoittimessa hapankorppua ja korianteria. Kaada seos lautaselle tai vuokaan ja raasta joukkoon reilusti parmesaania. Sekoita.
Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja nokare voita. Heitä pannulle muutama timjaminoksa ja valkosipulinkynsi. Paista karitsanfileet kuumalla pannulla molemmin puolin, mausta suolalla ja pippurilla. Nosta vetäytymään.
Leikkaa vetäytyneet fileet kahteen osaan. Kierittele fileepalat valmistamassasi kuorrutteessa. Nostele lautaselle couscouslisäkettä ja asettele fileepalat sen kylkeen. Lusikoi lautaselle vielä kuutioidusta tomaatinlihasta, suikaloidusta basilikasta, suolasta ja pippurista valmistamaasi mehevää lisuketta.
Nauti Garzónin Tannatin kera!