Raikas katkarapusalaatti kesän aloitukseen
Tämä hedelmäinen kuohuviini suorastaan janoaa täyteläisen mehevää katkarapusalaattia seuraansa. Voit tarjota tämän ruoan alkuruokana, kevyenä lounaana tai iltapurtavana.
Sulata katkaravut hitaasti esimerkiksi jääkaapissa, valuta ne hyvin. Hienonna reilusti puna- ja ruohosipulia, sekä hieman chiliä. Leikkaa myös kypsää avokadoa, tuoretta kurkkua ja punaista omenaa pieniksi kuutioiksi.
Nostele ainekset kulhoon ja revi joukkoon rucolaa. Sekoita toisessa kulhossa yhtä paljon majoneesia ja ranskankermaa. Mausta sitruunanmehulla, reilulla rouhaisulla mustapippuria ja ripauksella suolaa. Sekoita hyvin.
Lisää valmistamasi seos salaatin joukkoon varovasti käännellen. Tarkista maku. Nosta salaatti vielä jääkaappiin maustumaan.
Leikkaa saaristolaislimpusta reiluja kuutioita. Laita paistinpannulle tilkka öljyä ja muutama rikkipainettu, kuorittu valkosipulinkynsi. Lisää leipäkuutiot ja paahda ne rapeiksi.
Sekoita kulhossa erilaisia, käsin revittyjä salaatteja ja lisää muutama pisara öljyä, sitruunanmehua ja ripaus suolaa. Sekoita.
Nostele lautaselle vihreää salaattia, lusikoi päälle maustunutta katkarapusalaattia ja lisää mukaan saaristolaisleipäkrutongit. Mikäli majoneesi-kermaviiliseosta jäi yli, voit viimeistellä annoksen muutamalla lusikallisella.
Poksauta Tarapacá auki ja nauti!