viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

3 lajikkeen kuplia Chilestä

22 / 2016 Antti Rinta-Huumo

Kuohuviini Chile

Raikas katkarapusalaatti kesän aloitukseen

Tämä hedelmäinen kuohuviini suorastaan janoaa täyteläisen mehevää katkarapusalaattia seuraansa. Voit tarjota tämän ruoan alkuruokana, kevyenä lounaana tai iltapurtavana.

Sulata katkaravut hitaasti esimerkiksi jääkaapissa, valuta ne hyvin. Hienonna reilusti puna- ja ruohosipulia, sekä hieman chiliä. Leikkaa myös kypsää avokadoa, tuoretta kurkkua ja punaista omenaa pieniksi kuutioiksi.

Nostele ainekset kulhoon ja revi joukkoon rucolaa. Sekoita toisessa kulhossa yhtä paljon majoneesia ja ranskankermaa. Mausta sitruunanmehulla, reilulla rouhaisulla mustapippuria ja ripauksella suolaa. Sekoita hyvin.

Lisää valmistamasi seos salaatin joukkoon varovasti käännellen. Tarkista maku. Nosta salaatti vielä jääkaappiin maustumaan.

Leikkaa saaristolaislimpusta reiluja kuutioita. Laita paistinpannulle tilkka öljyä ja muutama rikkipainettu, kuorittu valkosipulinkynsi. Lisää leipäkuutiot ja paahda ne rapeiksi.

Sekoita kulhossa erilaisia, käsin revittyjä salaatteja ja lisää muutama pisara öljyä, sitruunanmehua ja ripaus suolaa. Sekoita.

Nostele lautaselle vihreää salaattia, lusikoi päälle maustunutta katkarapusalaattia ja lisää mukaan saaristolaisleipäkrutongit. Mikäli majoneesi-kermaviiliseosta jäi yli, voit viimeistellä annoksen muutamalla lusikallisella.

Poksauta Tarapacá auki ja nauti!

Edellisen viikon viinivinkki

Israelilaista herkkua ranskalaisista lajikkeista

Mount Hermon Red 2014

Punaviini Muu alkuperämaa
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä