Aromikas kuorrute viimeistelee karitsanfileen
Suosittelen valmistamaan tämän muhevan punaviinin seuraan yrttisen sinappihunnun viimeistelemää karitsan- tai lampaanfileetä.
Valmista ensin lisukkeeksi runsasmakuinen salaatti. Leikkaa punaista paprikaa ja tuoretta kurkkua kulhoon. Lisää sinne keitettyjä kikherneitä, kuutioitua salamia tai chorizoa ja maissia. Kuutioi mukaan vielä halloumijuustoa ja revi joukkoon reilusti esimerkiksi romainesalaattia. Mausta sitruunanmehulla ja ”kostuta” salaatti sekoittamalla joukkoon hieman kermaviiliä. Tarkista maku ja anna maustua muutaman tunnin ajan.
Valmista sitten liha. Voit käyttää vaikkapa ulkofileetä. Nosta liha huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen paistamista. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna grilli ja ota fileisiin nopeasti pintaväri kuumassa grillissä.
Sivele tämän jälkeen pintaan kevyesti sileää dijonsinappia ja hienonna reilusti timjamia ja lehtipersiljaa. Pyörittele sinapilla sivellyt fileet timjami-lehtipersiljaseoksessa. Kypsennä fileet loppuun noin 175 asteisessa uunissa. Varo kypsentämästä fileitä liikaa. Anna vetäytyä noin 10-15 minuuttia ennen leikkaamista.
Nostele lautaselle mehevää salaattia ja leikkaa vetäytyneistä fileistä reiluja viipaleita salaatille. Nauti kypsän marjaisen Belleruchen kera.