viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Vuoden kuohuviinin kuplia äideille!

18 / 2016 Antti Rinta-Huumo

Herkullinen alkuruoka tai iltapala korvasienistä, parsasta ja kylmäsavulohesta

Tämän viikkoisen viinin ruokasuositukseni on äitienpäivän herkku, jonka voit nauttia alkuruokana tai sellaisenaan esimerkiksi iltapalana.

Aloita valmistus korvasienimuhennoksesta. Jos käytät tuoreita korvasieniä, niin huuhtele halkaistut korvasienet ennen keittämistä runsaassa kylmässä vedessä. Näin saat sienistä helpoimmin hiekan pois. Laita huuhdellut sienet kattilaan kylmään veteen. Suhde kannattaa olla vähintään 1 osa sieniä ja 3 osaa vettä. Kuumenna vesi ja keitä sieniä kiehumishetkestä laskien vähintään 5 minuutin ajan. Huuhtele keittämisen jälkeen sienet huolellisesti juoksevalla, kylmällä vedellä. Keitä sienet toiseen kertaan samalla tavalla, vähintään viiden minuutin ajan. Toista myös keittämisen jälkeinen huolellinen huuhtelu kylmällä vedellä. Tämän jälkeen valuta sienet hyvin ja purista ylimääräinen vesi pois. Leikkaa sienet sitten muhennosta varten.

Laita kattilaan reilu nokare voita ja kuumenna. Kuullota sieniä, hienonnettua sipulia ja valkosipulia kattilassa kunnes sienistä irronnut neste on haihtunut. Lisää joukkoon kermaa, muutama oksa timjamia, suolaa ja pippuria. Kiehuttele hiljalleen, kunnes kerma paksuuntuu ja ”saostaa” muhennoksen. Poimi timjaminoksa pois, tarkista maku ja pidä lämpimänä.

Valmista tämän jälkeen parsat. Kuori ohuelti vihreää parsaa ja keitä ne al dente -kypsyyteen suolalla maustetussa vedessä. Varo kypsentämästä liikaa. Jäähdytä nopeasti esimerkiksi kylmän veden alla. Valuta ja kuivaa parsat keittiöliinalla. Asettele parsat esimerkiksi kolmen ryhmiin ja kietaise kylmäsavukirjolohiviipale ympärille. Laita ”paketit” uunivuokaan tai -pellille. Lämmitä parsapaketit uunissa. Voit halutessasi käyttää myös uunin grillivastuksia.

Nostele parsakääröjä lautaselle ja lusikoi mehevää korvasienimuhennosta seuraksi. Korkkaa Grüner Veltliner -lajikkeesta valmistettu kuohuviini ja nauti äitienpäivästä!

Edellisen viikon viinivinkki

Mehevää marjaisuutta Montereyn sumusta

Fog Head Reserve Pinot Noir 2013

Punaviini Kalifornia
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä