viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Mehevää marjaisuutta Montereyn sumusta

17 / 2016 Antti Rinta-Huumo

Punaviini Kalifornia

Ankanrinta lepäilee vivahteikkaalla wokkipedillä

Leikkaa huoneenlämpöisiin ankanrintafileisiin rasvapuolelle ristiviillot ja mausta fileet suolalla ja mustapippurilla. Laita fileet kylmälle paistinpannulle rasvapuoli alaspäin; pannun kuumetessa ylimääräinen rasva sulaa pois. Paahda kunnes rasvapuoli on saanut kauniin ja rapean pinnan. Käännä ja paista lihapuolelta pinta nopeasti ”kiinni”.

Nosta rintafileet uunivuokaan, ripottele päälle hieman vadelmaviinietikkaa ja kypsennä noin 150 asteisessa uunissa kunnes sisälämpötila on 52 astetta. Nosta uunista ja anna vetäytyä.

Valmista ankan seuraksi nuudeleita; kaada nuudeleiden päälle kulhoon kiehuvaa lientä, anna niiden hautua ja lopuksi siivilöi ne liemestä pois.

Hienonna wokkia varten valko- ja punasipulia. Leikkaa myös purjosipulia renkaiksi. Paloittele tuoreet herkkusienet neljään osaan. Leikkaa myös leikkopapuja sekä punaista ja keltaista paprikaa reiluiksi paloiksi. Hienonna mukaan hieman chiliä ja tuoretta inkivääriä.

Kuumenna wok-pannu ja lisää sinne tilkka öljyä. Nosta wokkiin sipulit, inkivääri ja sienet. Kun ne alkavat hieman pehmentyä lisää joukkoon chili, leikkopavut ja paprikat. Lorauta tilkka valkoviiniä ja anna kiehua pois. Mausta wokkilisäke lorauksella teriyaki-kastiketta ja fish saucea.

Nostele joukkoon haudutetut nuudelit ja viimeistele lisuke sekoittamalla joukkoon hienonnettua basilikaa, korianteria ja paahdettuja cashewpähkinöitä. Kauho wokkilisäkettä lautaselle ja asettele vetäytyneestä ankanrinnasta leikkaamiasi viipaleita päälle.

Nauti hyvällä mielellä Fog Headin kera.

Edellisen viikon viinivinkki

Mausteisen parfyyminen ja kukkainen ranskalainen

Gisselbrecht Gewurztraminer Tradition 2014

Valkoviini Alsace
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä