Näin viilennät viinin hetkessä

Viini kannattaa yleensä aina viilentää ennen nauttimista. Miten teet sen nopeasti? Katso vinkit videolta.

13.11.2015 Video Splendido Food + Kuva Miriam Doerr/Shutterstock

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Vaikka viini lämmittää mukavasti viileänä syysiltana, kannattaa viini usein jäädyttää sopivan lämpöiseksi ennen tarjoilua. Viinin suositeltu tarjoilulämpötila riippuu viinityylistä.

Perusohjeet ovat nämä:

Punaviinit tarjoillaan 14–20-asteisena. Mitä tanniinisempi punaviini on, sitä lämpimämpänä se kannattaa tarjota, sillä viileys korostaa tanniinisuuden karvautta. Kevyemmät punaviinit voidaan jäähdyttää.

Valkoviinit kannattaa tarjota 8–15-asteisena. Mitä runsaampi, täyteläisempi tai tammisempi valkoviini on, sitä lämpimämpänä se kannattaa tarjota. Kylmyys korostaa tammisuutta, eikä hedelmäisyys pääse esille.

Katso, miten viilennät valkoviinin hetkessä!

Lue myös

Valtataistelu Välimerellä

Valtataistelua Välimerellä

Välimeren viinintuottajat haluavat haastaa Bordeaux’n klassikot ja Bourgognen palstat. Tuottajat pohtivat Mediterranean Wine Symposium -tapahtumassa, miksi Välimeren alueen viinit ovat jääneet taka-alalle.

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Huhtikuun Viinilehti on ilmestynyt. Sielukkaasti kuohuvan numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.