viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Kaupallinen yhteistyö

Astetta superiorempi arki: tuunatut raviolit ja herkulliset ripasso superioret

Kaupallinen yhteistyö

11.04.2023 Viinilehden toimitus

Tuunaa valmisraviolit ja kaada lasiin veden kielelle herauttavaa ripasso superiorea.

Arjen huumaa

Arki on ihmisen parasta aikaa – varsinkin, kun kokkailusta tekee helppoa ja herkullista. Tuunaa kaupan valmisraviolit salonkikelpoiseksi minuuteissa ja parita niille hurmaava Armigero Valpolicella Ripasso Superiore 2020 tai kutkuttava Arancione Originale Ripasso Superiore 2020.

Myös arkiviini on mutkaton ja maukas, sekä täynnä täyteläisiä makuja ja mielenkiintoisia vivahteita. Täydellinen arkiviini ei rasita liikaa lompakkoa, sopii tilanteeseen kuin tilanteeseen ja löytää paikkansa ruokapöydästä. Italialaiset ripassot ovat todistaneet paikkansa suomalaisten arjessa ja ne ilahduttavat täyteläisellä makumaailmallaan. Armigero Valpolicella Ripasso Superiore 2020 ja Arancione Originale Ripasso Superiore 2020 ovat Suomen suosituimpia ripassoja vuodesta toiseen.

Ruskistetulla voilla ja yrteillä twistatut raviolit saavat täydellisen kumppanin ripassosta. Kokeile ravioleiden kaveriksi hapankirsikkaista ja hennon paahteista Armigero Valpolicella Ripasso Superiorea tai karhunvatukkaista ja kevyen nahkaista Arancione Originale Ripasso Superiorea. Jos valinnan vaikeus iskee, kokeile ravioleiden kanssa vaikkapa molempia. Annosta on helppo muokata vaihtelemalla ravioleiden täytteitä.

Armigero Valpolicella Ripasso Superiore 2020

Alkon tuotenro 1:

Punaviini Veneto
16,99 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Arancione Originale Valpolicella Ripasso Superiore 2020

Alkon tuotenro 1:

Punaviini Veneto
14,98 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Entistä superiorempaa

Sekä Armigero Valpolicella Ripasso Superiore 2020 että Arancione Originale Ripasso Superiore 2020 muuttuivat kevään aikana ripassoista ripasso superioreiksi. Ripasso superioret ovat kypsyneet hieman normaaliripassoja kauemmin, jolloin alkoholiprosentti on myös hieman korkeampi. Makumaailmasta tulee pidemmän kypsymisen myötä entistäkin täyteläisempi. Veden kielelle nostattavat ripassot ovat siis pian vieläkin herkullisempia.

Tiesitkö? Ripasson täyteläinen makuprofiili syntyy amarone-viinien sivutuotteena. Amarone-viinit valmistetaan 3-4 kuukautta kuivatetuista rypäleistä: kun valmis amarone erotetaan kuorimassasta, jäljelle jääneeseen kuorimassaan lisätään “perusvalpolicellaa” ja saadaan ripassoa. Tämän jälkeen ripasson annetaan vielä käydä kuorimassan kanssa.

Yrttiset raviolit ja ruskistettu voi

Tuunatut raviolit ja 2 x ripasso superiore

Ainekset:
2 pkt tuorepasta-ravioleja (esim. Pirkka Parhaat ricotta-pinaatti)
vettä
suolaa

Lisäksi:
50–75 g voita
1 dl pinjansiemeniä
1 dl yrttejä silputtuna (esim. ruohosipulia, salviaa, persiljaa)

Valmistusohje:
1. Paahda pinjansiemeniä kuumalla, kuivalla paistinpannulla, kunnes niissä on kaunis väri.
2. Hienonna yrtit.
3. Laita voi pieneen kattilaan. Kuumenna, kunnes voi alkaa ruskistua ja on kauniin vaalean ruskeaa. Lisää puolet yrteistä voihin. Nosta kattila pois liedeltä.
4. Keitä raviolit pakkauksen ohjeen mukaan vedessä.
5. Siivilöi raviolit keitinvedestä ja laita tarjolle lautaselle. Kaada päälle ruskistunut voi. Ripottele pinnalle pinjansiemenet ja loput yrtit. Nauti heti.

Lue lisää

Järjestä burger-bileet!

Kaupallinen yhteistyö

19.02.2024 Viinilehden toimitus

Välipäivän pastat – hyödynnä joulupöydän jämät!

21.12.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuvat Elvi Rista

Ihanasti shiraz

Kaupallinen yhteistyö

07.12.2023 Teksti Sanna Kissakangas

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä