Arjen huumaa
Arki on ihmisen parasta aikaa – varsinkin, kun kokkailusta tekee helppoa ja herkullista. Tuunaa kaupan valmisraviolit salonkikelpoiseksi minuuteissa ja parita niille hurmaava Armigero Valpolicella Ripasso Superiore 2020 tai kutkuttava Arancione Originale Ripasso Superiore 2020.
Myös arkiviini on mutkaton ja maukas, sekä täynnä täyteläisiä makuja ja mielenkiintoisia vivahteita. Täydellinen arkiviini ei rasita liikaa lompakkoa, sopii tilanteeseen kuin tilanteeseen ja löytää paikkansa ruokapöydästä. Italialaiset ripassot ovat todistaneet paikkansa suomalaisten arjessa ja ne ilahduttavat täyteläisellä makumaailmallaan. Armigero Valpolicella Ripasso Superiore 2020 ja Arancione Originale Ripasso Superiore 2020 ovat Suomen suosituimpia ripassoja vuodesta toiseen.
Ruskistetulla voilla ja yrteillä twistatut raviolit saavat täydellisen kumppanin ripassosta. Kokeile ravioleiden kaveriksi hapankirsikkaista ja hennon paahteista Armigero Valpolicella Ripasso Superiorea tai karhunvatukkaista ja kevyen nahkaista Arancione Originale Ripasso Superiorea. Jos valinnan vaikeus iskee, kokeile ravioleiden kanssa vaikkapa molempia. Annosta on helppo muokata vaihtelemalla ravioleiden täytteitä.
Armigero Valpolicella Ripasso Superiore 2020
Alkon tuotenro 1:
16,99 €
0,75 l
Edullinen ostos
Arancione Originale Valpolicella Ripasso Superiore 2020
Alkon tuotenro 1:
14,98 €
0,75 l
Edullinen ostos
Entistä superiorempaa
Sekä Armigero Valpolicella Ripasso Superiore 2020 että Arancione Originale Ripasso Superiore 2020 muuttuivat kevään aikana ripassoista ripasso superioreiksi. Ripasso superioret ovat kypsyneet hieman normaaliripassoja kauemmin, jolloin alkoholiprosentti on myös hieman korkeampi. Makumaailmasta tulee pidemmän kypsymisen myötä entistäkin täyteläisempi. Veden kielelle nostattavat ripassot ovat siis pian vieläkin herkullisempia.
Tiesitkö? Ripasson täyteläinen makuprofiili syntyy amarone-viinien sivutuotteena. Amarone-viinit valmistetaan 3-4 kuukautta kuivatetuista rypäleistä: kun valmis amarone erotetaan kuorimassasta, jäljelle jääneeseen kuorimassaan lisätään “perusvalpolicellaa” ja saadaan ripassoa. Tämän jälkeen ripasson annetaan vielä käydä kuorimassan kanssa.
Yrttiset raviolit ja ruskistettu voi
Ainekset:
2 pkt tuorepasta-ravioleja (esim. Pirkka Parhaat ricotta-pinaatti)
vettä
suolaa
Lisäksi:
50–75 g voita
1 dl pinjansiemeniä
1 dl yrttejä silputtuna (esim. ruohosipulia, salviaa, persiljaa)
Valmistusohje:
1. Paahda pinjansiemeniä kuumalla, kuivalla paistinpannulla, kunnes niissä on kaunis väri.
2. Hienonna yrtit.
3. Laita voi pieneen kattilaan. Kuumenna, kunnes voi alkaa ruskistua ja on kauniin vaalean ruskeaa. Lisää puolet yrteistä voihin. Nosta kattila pois liedeltä.
4. Keitä raviolit pakkauksen ohjeen mukaan vedessä.
5. Siivilöi raviolit keitinvedestä ja laita tarjolle lautaselle. Kaada päälle ruskistunut voi. Ripottele pinnalle pinjansiemenet ja loput yrtit. Nauti heti.