viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vuoden tarjoilija
Ihmiset

Vuoden tarjoilija -finalistit haastattelussa – kuka voittaa halutun tittelin?

06.10.2022 Anna-Kaisa Karppinen

Vuoden Tarjoilija -kilpailun finalistit ottavat toisistaan mittaa Helsingin Messukeskuksen kisaravintolassa torstaina 27.10. ja perjantaina 28.10. Lauantaina 29.10. kruunataan kilpailun voittaja. Jututimme finalisteja ja tutustuimme heihin hieman pintaa syvemmältä.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Vuoden tarjoilija

Natasha Henriksson, Outi Tölli, Katriina Suominen, Kirsi Seppänen

Natasha Henriksson

I applied Vuoden tarjoilija -competition because I was at the competition last year and thought it was a lot of fun.

My favourite grape is Gamay, because Gamay is delicious, fun and low key.

When I’m not at work I’m napping.

Best wine and food combination at the moment is Kot.burger and champagne.

The best thing about my work is when everything is going smoothly and guests are enjoying themselves – the moments when everything clicks.

I find wine inspiration from friends. I learn and get inspiration about wine from people who are more knowledgeable than I am.

If I win the competition I will pour myself a glass of Emmanuel Brochet Le Mont Benoit – let’s be real though, I will pour myself a couple of bottles 😉

Outi Tölli

Hain Vuoden tarjoilija -kilpailuun, koska kaipasin erilaisia haasteita. Kilpailutilanteet ovat hyvä opintomatka omaan itseeni.

Lempirypäleeni on hyvin kohdeltu rypäle, koska se on edellytys hyvälle viinille.

Kahta en vaihda, huumorintajua ja urheilua. Elämä on aika tylsää ilman huumoria ja urheilu auttaa jaksamaan töissä ja nuorison perässä.

Paras viini-ruokayhdistelmä tällä hetkellä on Montepulciano d’Adruzzo ja hyvä napolilaistyylinen pizza.

Työkaverini kutsuvat minua Lady Dangeriksi tai Poppaseksi, koska töissä käyttämäni huulipunan sävyn nimi on Lady Danger. Poppanen, koska käsilaukkuni ilmestyy baaritiskin kulmalle töihin tullessani, mutta minua ei näy missään, sillä olen jo kadonnut alakertaan purkamaan kuormaa tai hakemaan täyttöjä baariin. Taitaa käsilaukustani myös löytyä kaikkea mahdollista pyörän valoista laastariin, ja ehkä olen vähän sellainen energinen nanny.

Haluaisin matkustaa Moselin viinialueelle. Samalla pääsisin verestämään pölyttynyttä saksan kielen taitoani.

Inspiroidun viineistä, kun luen Jancis Robinsonin paksuja opuksia.

Tärkein työkaluni pullonavaajan jälkeen on järki, joka leikkaa kuin partaveitsi ja on itseasiassa tärkeämpi kuin pullonavaaja.

Katriina Suominen

Hain vuoden tarjoilija -kilpailuun, koska viime vuoden kisoista jäi polte kilpailuun. Vaikka olenkin äärimmäisen kilpailuhenkinen, näissä kilpailuissa parasta mielestäni on matka kohti finaalia. Olen oppinut ja kehittynyt ammatillisesti huimasti näiden kahden vuoden aikana, kun olen ollut mukana kisaamassa.

Jos en olisi tarjoilija, voisin olla myös ensihoitaja.

Vahvuuteni Vuoden tarjoilija -kilpailussa on rauhallisuus.

Paras viini-ruokayhdistelmä tällä hetkellä on mitä vain kurpitsasta ja runsas, vaniljainen chardonnay.

Työkaverini kutsuvat minua Pirjoksi, koska muistutan ilmeisesti Pirjo Heikkilää.

Seuraavaksi haluaisin oppia avaamaan samppanjapullon lasilla.

Haluaisin matkustaa Marlborough’n viinialueelle.

Ihaninta työssäni on sen monipuolisuus.

Kirsi Seppänen

Hain Vuoden tarjoilija -kilpailuun, koska halusin uusia kokemuksia, ja kilpailu vaikutti hauskalta!

Jos en olisi tarjoilija, voisin olla myös eläintenhoitaja.

Lempirypäleeni on Nebbiolo, koska siihen ihastuin ensimmäisenä alkaessani tutustua viineihin syvemmin.

Kun en ole töissä, harrastan koirieni kanssa.

Haluaisin matkustaa Yhdysvaltoihin Kalifornian viinialueille.

Ihaninta työssäni ovat asiakkaat! Jutustelu ja uusien elämysten tuottaminen on ehdottomasti parasta.

Tärkein työkaluni pullonavaajan jälkeen on oma persoonani.

Vuoden tarjoilija

Egle Allikivi, Joonas Heino, Kelvin Tse, Emilia Salminen

Egle Allikivi

Hain Vuoden tarjoilija -kilpailuun, koska tämä kilpailu on mahtava tilaisuus haastaa itseäni ja kehittää omaa ammattitaitoani, verkostoitua ja saada uusia hienoja kokemuksia.

Lempirypäleeni on Chardonnay, koska se on upean monipuolinen rypäle.

Vahvuuteni Vuoden tarjoilija -kilpailussa on asiakaspalvelutaitoni, päättäväisyyteni sekä intohimoni ravintola-alaa kohtaan.

Kun en ole töissä, vietän aikaa tyttäreni kanssa ja nautin Suomen luonnon jokaisen vuodenajan mukanaan tuomista mahdollisuuksista, kuten nyt syksyllä marjojen ja sienien poimimisesta.

Kahta en vaihda, läheisiä ja naurua. Elämästä täytyy nauttia! Perhe ja ystävät ovat korvaamaton tukiverkosto, joka auttaa jaksamaan ja pitämään hymyn huulilla, vaikka elämä joskus heittelisikin. Jaetut onnen hetket ovat arvokkainta.

Paras viini-ruokayhdistelmä tällä hetkellä kantarellit ja pinot noir.

Ihaninta työssäni ovat kollegani sekä jokaisen päivän ainutlaatuisuus.

Inspiroidun viineistä useista eri lähteistä. On hienoa, että viineistä löytyy niin monipuolisesti tietoa perinteisistä kirjoista sosiaaliseen mediaan. Viimeisimpänä nautin Samuil Angelovin kirjasta Viinien maailma.

Joonas Heino

Hain Vuoden tarjoilija -kilpailuun, koska kilpailutoiminta on ollut osa työuraani jo opiskeluajoista lähtien ja Vuoden Tarjoilija -kilpailussa pääsen näyttämään koko osaamiseni.

Lempirypäleeni on Chardonnay, koska sen kanssa tammitynnyrikypsytyksen vaikutukset tulevat upeasti esille.

Vahvuuteni Vuoden tarjoilija -kilpailussa on pitkä kokemukseni kilpailutoiminnassa.

Eniten olen oppinut työkavereiltani vuosien varrella.

Kun en ole töissä, vietän aikaani fantasia- ja scifimaailmoissa.

Seuraavaksi haluaisin oppia enemmän rommeista ja tequiloista.

Haluaisin matkustaa Bourgognen viinialueelle.

Jos voitan kilpailun, kaadan lasiini Fat Lizardin Lake Bodom -olutta.

Kelvin Tse

Hain Vuoden tarjoilija -kilpailuun, koska haluan haastaa itseäni. Kilpaileminen on minulle myös harrastus työn ohessa.

Jos en olisi tarjoilija, voisin olla myös Alkon myyjä, koska rakastan suositella sopivia juomia.

Lempirypäleeni on Pinot Noir, koska se on monipuolinen rypälelajike. Runsaat Blanc de Noir -samppanjat, valkoiset pinot noirit ja Bourgognen punaviinit lämmittävät sydäntäni.

Vahvuuteni Vuoden tarjoilija -kilpailussa on ennakkoluulottomuus.

Kun en ole töissä, luen alan artikkeleita ja kehitän osaamistani. Vastapainoksi pelaan koneella ja kuuntelen musiikkia.

Paras viini-ruokayhdistelmä tällä hetkellä on sieni-consommé paistetuilla sienillä ja sen kanssa ranskalainen Arbois’n Vin Jaune -valkoviini.

Seuraavaksi haluaisin oppia viineistä kaiken mahdollisen. Oppimisen kanssa ei ole koskaan valmis, mutta haluan oppia niin paljon kuin mahdollista.

Haluaisin matkustaa Champagnen viinialueelle. Unelmani on päästä myös mukaan sadonkorjuuseen ja tekemään viiniä.

Emilia Salminen

Hain Vuoden tarjoilija -kilpailuun koska, haluan haastaa itseäni uusien asioiden äärellä ja tavata mitä mahtavampia alani ammattilaisia. Haluan oppia uutta ja inspiroitua muista ihmisistä.

Vahvuuteni Vuoden tarjoilija -kilpailussa on se, että osaan olla oma itseni. Osaan ottaa huomioon asiakkaiden tarpeet ja palvella heitä täydellä asenteellani alusta loppuun.

Ihaninta työssäni on kertoa asiakkaille tarinoita viinien, juomien ja ruokien ympäriltä. Unohtamatta tietysti erilaisten ihmisten kohtaamisia ja heidän kanssaan käytyjä mielenkiintoisia keskusteluita.

Lempirypäleeni on Chardonnay, sillä sen monimuotoisuus kiehtoo.

Haluaisin matkustaa Itävallan Burgenlandin viinialueelle. Olen kuullut, että Itävallassa on mitä hienoimpia paikkoja, joissa voi vierailla myös viinitilojen ohella.

Eniten olen oppinut itsestäni. Olen saanut mahdollisuuksia rikkoa rajojani jännityksen suhteen ja saanut lisää itsevarmuutta.

Kun en ole töissä, kuuntelen mielenkiintoisia podcasteja tai katson sarjoja. Rentoutuminen on paras lahja, jonka voi antaa itselleen pitkän viikon jälkeen.

Työkaverini kutsuvat minua usein aurinkoiseksi, sillä haluan jakaa hyvää mieltä eteenpäin!

Lue lisää

Kysyimme guruilta: ravintola elämyksenä

31.10.2024 Teksti Heidi Kleemola Kuvat Santeri Stenvall ja Kreetta Järvenpää

Matkalla Suomen parhaaksi sommelieriksi

18.04.2023 Anna-Kaisa Karppinen

Voita liput Vuoden Tarjoilija -finaalin kisaravintolaan!

19.09.2022 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä