Satokauden parhaat palat: neljä viiniä kasviksille

Juurekset ja vihannekset ovat juuri nyt parhaimmillaan. Tässä viinivinkit kasvisruoille.

03.09.2021 Viinilehden toimitus + kuva Unsplash

Viinit kasvisruoille
Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Kasvisten seuraan suosittelemme puhdaspiirteisiä, kypsän hedelmäisiä ja tasapainoisia viinejä niin valko- kuin punaviinienkin joukosta. Kasvisten valmistus- ja maustamistapa pitkälti ratkaisevat viinivalinnat. Tässä pätee tuttu sääntö: aromaattiselle ruoalle aromaattinen viini ja kevyemmälle annokselle kevyempi viini. Raakana kasviksissa on usein hieman karvautta, mutta muista, että monet kasvikset ja juurekset makeutuvat kypsyessään.

Herkullisimmat viinit kasvisruoille

Lue myös

nebbiolot

Nautittavat nuoret nebbiolot

Helposti lähestyttävien punaviinien suosio on kasvanut. Se on tarkoittanut muutosta Piemonten jykevien punaviinien profiilissa.

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Kesän Viinilehti on ilmestynyt. Yöttömän yön numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.