viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Kaupallinen yhteistyö

Täydellisen pippuripihvin salaisuus ja argentiinalainen punaviini

Kaupallinen yhteistyö

16.11.2020 Viinilehden toimitus

Täydellisen pippuripihvin salaisuus piilee hyvässä lihassa, kuumassa pannussa ja sopivassa lihan kypsyydessä – se ei silti ole rakettitiedettä ja näillä neuvoilla onnistut kotioloissakin. Mehevän pippuripihvin kaveriksi sopii täydellisesti argentiinalainen Bonarda- ja Malbec-rypäleistä valmistettu Expedition Bonarda Malbec Fairtrade Argentina -punaviini.

Lähde herkulliselle tutkimusmatkalle Argentiinaan täydellisen pippuripihvin ja fairtrade-sertifioidun täyteläisen punaviinin kera. Argentiina on tunnettu tuhdeista punaviineistään ja liharuoistaan, ja Expedition Bonarda Malbec Fairtrade Argentina -punaviini edustaakin maataan upeasti.

”Viinissä on aistittavissa paahteisuutta, tummaa luumua ja hentoa kahvia – jopa pippurista mausteisuutta.”

Täydellinen pippuripihvi

Pippuripihvi ja Expedition Bonarda Malbec Fairtrade Argentina

4 annosta
gluteeniton, maidoton, munaton
*

Ainekset:
800 g naudan sisäfileetä (fileen keskikohdasta)
1 dl rouhittua mustapippuria
suolaa (Maldon)
*
Paistamiseen:
öljyä

Valmistusohje:
1. Poista sisäfileestä kalvot. Kaada pippurirouhetta työlaudalle tai lautaselle. Pyörittele lihaa pippurirouheessa niin, että kaikki pinnat saavat pippurikerroksen. Mausta liha suolalla.
2. Paista fileeseen kauniit ruskeat paistopinnat kuumalla pannulla tilkassa öljyä.
3. Nosta liha laakealle astialle ja työnnä sisälämpömittari lihan keskelle. Kypsennä lihaa 175–180-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia, kunnes sisälämpömittari näyttää 50 astetta. Liha jää reilusti punaiseksi sisältä.
4. Ota liha pois uunista ja anna vetäytyä kymmenisen minuuttia keittiöpyyhkeen tai folion sisässä.
5. Leikkaa vetäytynyt filee 2–3 cm paksuiksi pihveiksi. Ripauta suolaa leikkuupinnalle. Tarjoa pippuripihvi heti.

Vinkki:
Varaa ruokailijaa kohden 150–200 g lihaa.

Kermakastike pippuripihville:

Ainekset:
2 dl lihalientä
2 dl kuohukermaa
1–2 rkl Dijon-sinappia

Valmistusohje:
1. Kaada lihaliemi kasariin, lisää kerma. Keitä seosta hetki, jotta neste hieman haihtuu ja kastike tiivistyy.
2. Mausta sinapilla ja tarkasta maku.

Tarjoile pippuripihvi ja kermakastike esimerkiksi keitettyjen neulapapujen ja rapeiden ranskalaisten kera.

Expedition Bonarda Malbec Fairtrade Argentina

Expedition Bonarda Malbec Fairtrade on myös täydellinen takkatuliviini:

Täydellinen viini takkatulen ääreen

Lue lisää

Syksyiseen herkutteluun: hirvipata + Armigero-punaviini

Kaupallinen yhteistyö

14.10.2024 Viinilehden toimitus

Punaiset kesäviinit – pruuvissa neljä ranskalaista pinot noiria

10.06.2024 Christina Suominen

Järjestä burger-bileet!

Kaupallinen yhteistyö

19.02.2024 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä