Lähde herkulliselle tutkimusmatkalle Argentiinaan täydellisen pippuripihvin ja fairtrade-sertifioidun täyteläisen punaviinin kera. Argentiina on tunnettu tuhdeista punaviineistään ja liharuoistaan, ja Expedition Bonarda Malbec Fairtrade Argentina -punaviini edustaakin maataan upeasti.
Expedition Bonarda Malbec 2020 hanapakkaus
29,98 €
3 l
”Viinissä on aistittavissa paahteisuutta, tummaa luumua ja hentoa kahvia – jopa pippurista mausteisuutta.”
Täydellinen pippuripihvi
4 annosta
gluteeniton, maidoton, munaton
*
Ainekset:
800 g naudan sisäfileetä (fileen keskikohdasta)
1 dl rouhittua mustapippuria
suolaa (Maldon)
*
Paistamiseen:
öljyä
Valmistusohje:
1. Poista sisäfileestä kalvot. Kaada pippurirouhetta työlaudalle tai lautaselle. Pyörittele lihaa pippurirouheessa niin, että kaikki pinnat saavat pippurikerroksen. Mausta liha suolalla.
2. Paista fileeseen kauniit ruskeat paistopinnat kuumalla pannulla tilkassa öljyä.
3. Nosta liha laakealle astialle ja työnnä sisälämpömittari lihan keskelle. Kypsennä lihaa 175–180-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia, kunnes sisälämpömittari näyttää 50 astetta. Liha jää reilusti punaiseksi sisältä.
4. Ota liha pois uunista ja anna vetäytyä kymmenisen minuuttia keittiöpyyhkeen tai folion sisässä.
5. Leikkaa vetäytynyt filee 2–3 cm paksuiksi pihveiksi. Ripauta suolaa leikkuupinnalle. Tarjoa pippuripihvi heti.
Vinkki:
Varaa ruokailijaa kohden 150–200 g lihaa.
Kermakastike pippuripihville:
Ainekset:
2 dl lihalientä
2 dl kuohukermaa
1–2 rkl Dijon-sinappia
Valmistusohje:
1. Kaada lihaliemi kasariin, lisää kerma. Keitä seosta hetki, jotta neste hieman haihtuu ja kastike tiivistyy.
2. Mausta sinapilla ja tarkasta maku.
Tarjoile pippuripihvi ja kermakastike esimerkiksi keitettyjen neulapapujen ja rapeiden ranskalaisten kera.