viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Top-viinit

6 x vappuviini

14.04.2020 Kalle Naatula + Kuvat Laura Riihelä, Sami Piskonen ja Sami Repo

Vappuviini mietinnässä? Koostimme parhaat ruoka-viiniparit vapun viettoon. Tällä kattauksella herkuttelet aperitiiveista vappumunkeille. Löydä täydellinen vappukuohuviini, roseeviini, valkoviini ja sake!

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Vappua vietetään tänä vuonna hyvin erilaisissa tunnelmissa. Yksi pakkaa eväät tai hakee noutoruokaa ja suuntaa perheen kanssa rauhaisaan piknik-paikkaan, toinen levittää viltin olkkarin lattialle tai parvekkelle ja loihtii herkut kotikeittiöstä. Ystävät saadaan mukaan videopuhelulla.

Niin tai näin, vappuna malja keväälle kohoaa naposteltavien seurassa. Tällä kuuden makuparin kattauksella herkuttelet aperitiiveista vappumunkeille.

Vappukuohuviinit Itävallasta

Vappu on tunnetusti kuplajuomien kulta-aikaa. Tyylikkäissä samppanjamenetelmällä valmistetuissa kuohuviineissä ja samppanjoissa maistuu juhlahumu. Kuohuviinit ovat myös varmimpia viinivalintoja silloin, kun tarjolla on kattaus monen makuisia ruokia. Juuri nyt itävaltalaisten kuohuviinien ympärillä on erityisen hyvä pöhinä, joten tässä pari löytöä Itävallasta.

Loimer Extra Brut

Alkon tuotenro 1:

Kuohuviini Niederösterreich
29,99 €
0,75 l
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

Szigeti Pinot Noir Rosé Brut 2017

Alkon tuotenro 1:

Kuohuviini Itävalta
17,98 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Vinkki! Nämä kuplajuomat toimivat mainiosti vappuaterialla aina jälkiruokaan saakka.

Parsa, uppomuna ja txakoli

Parsa kuuluu kevääseen. Se saa oivallisen kaverin uppomunasta sekä kylmäsavulohesta. Niiden pesänä toimii rapea salaatti tai hapanjuurileipä. Kastikkeeksi passaa superhelppo sitrusvoi.

Annoksen kylkeen istuu aromaattinen ja terhakan hapokas kuiva valkoviini. Esimerkiksi suomalaisten “kansallisvalkoviini” riesling tai kypsän hedelmäinen sauvignon blanc on paikallaan. Yllätyksellisempi valinta on Baskimaan erikoisuus, rapsakan omenainen ja sitruksinen txakoli.

Hiruzta Txakolina 2018

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Espanja
16,98 €
0,75 l
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

Vapun napostelulautanen

Ruokaisa ja näyttävä napostelulautanen syntyy vaivattomasti. Lihaleikkeleet sekä kovat, suolaiset ja pitkään kypsytetyt juustot ovat viiniystävällistä naposteltavaa parhaimmillaan. Kasaa lautaselle ilmakuivattua ibericoa ja mortadella-makkaraa sekä pitkään kypsyneitä manchego- ja cheddar-juustoja. Niiden seurassa maistuvat sokerisuolatut, paahdetut pähkinät.

Kokkailuinnon iskiessä, voit paahtaa pannulla mieluisia sieniä, ripotella niille pikkiriikkisen chiliöljyä sekä pinjansiemeniä ja kietaista komeuden rapean salaatin sisään – pikantit sienisalaattiveneet ovat myös helppo ja maukas sormiruoka.

Tällaiselle sortimentille sopivat monenlaiset viinit mutta suosittelen kääntämään katseet mehevän hedelmäisiin tai kypsän marjaisiin, raikkaan hapokkaisiin punaviineihin. Esimerkiksi modernit mehukkaat espanjalaiset tai lounais-ranskalaiset toimivat hyvin. Lisäksi vapun napostelulautasen kyljessä hurmaa kypsä ja täyteläisenpuoleinen roseeviini.

Malasenda Roble 2018

Alkon tuotenro 1:

Punaviini Kastilia-León
14,98 €
0,75 l
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

Lunar Apogé Tavel 2018

Alkon tuotenro 1:

Roseeviini Ranska
18,98 €
0,75 l
Kallis
Lue lisää

Vappumunkit ja sake

Suupielet sokeroivat munkit kruunaavat vapun herkutteluhetken. Niin munkkien kuin minkä tahansa muunkin jälkiruoan kanssa tärkeintä on, että viini on jälkiruokaa makeampi. Muutoin viinin hedelmäisyys kuivuu kokoon ja siitä tulee epämiellyttävän kuiva ja kireä.

Toisaalta vappuna on syytä irrotella myös ruoka-juomayhdistelmillä. Niinpä suosittelen kokeilemaan munkkien seuraan matala-alkoholista, raikkaan sitruunaista yuzy-hedelmällä maustettua pirskahtelevaa sakea. Suloisen makea yhdistelmä kirvottaa keskustelua – ja sake on itsessään niin herkullinen, että se toimii mainiosti vaikka munkit olisi jo popsittu.

Sakesuositus

Hana-Fuga Yuzu Sparkling Sake

Japani, Alko 694583, 6,99 (0,25 l)

Vappuherkku: Uunidonitsit

Lue lisää

Viinilehden Vuoden kuohuviini ja Vuoden samppanja – poksauta nämä!

17.04.2024 Viinilehden toimitus

Kupliva kevät – pruuvissa neljä persoonallista pét natia

04.03.2024 Aino Tuomikoski

Avaa viinipullo tyylillä! Näin korkkaat pikkujoulut

22.11.2023 Video Splendido Food + Kuva Shutterstock

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä