viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Kesäinen parsasalaatti

24.05.2017 Arttu Mäkelä + Kuva Sami Piskonen

time Created with Sketch.
30 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Parsasalaatti syntyy parsasta, gorgonzolasta ja uppomunasta ja maistuu ihanan kesäiseltä.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 annosta

gluteeniton

valmistusaika 30 min

*

1 nippu vihreää parsaa

vettä

suolaa

4 retiisiä

4 munaa

2 l vettä

1,4 dl väkiviinaetikkaa

suolaa

2 ruukkua salaattia (esim. rucola ja salanova)

100 g gorgonzola-juustoa

mustapippuria

*

Sitruunavinaigrette:

1 (luomu)sitruuna

1/2 dl neitsytoliiviöljyä

1/4 dl valkoviinietikkaa

2 tl sokeria

1 tl suolaa

ripaus mustapippuria

Valmistusohje

1. Leikkaa parsoista puumaiset kannat pois. Keitä suolalla maustetussa runsaassa vedessä muutama minuutti, kunnes parsat on rapsakoita.
2. Jäähdytä parsat jäävedessä, jotta kypsyminen loppuu. Viipaloi retiisit ohuiksi viipaleiksi jääveteen.
3. Valmista uppomunat. Mittaa vesi, etikka ja ripaus suolaa kattilaan. Lämmitä lähes kiehuvaksi. Riko muna kahvikuppiin. Pyöräytä veteen kierre ja kaada muna varovasti veteen. Tee samoin lopuille munille. Kypsennä 2-3 minuuttia. Nosta reikäkauhalla liinalle valumaan.
4. Revi salaatit kulhoon. Leikkaa parsat pitkittäin halki ja lisää valutettujen retiisien kanssa salaattiin.
5. Valmista sitruunavinaigrette. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu kulhoon. Lisää loput ainekset, sekoita. Kaada sitruunavinaigrette kulhoon salaatin sekaan.
5. Nostele parsasalaatti lautasille, murustele päälle gorgonzola. Aseta uppomuna salaatin päälle. Rouhaise mustapippuria myllystä.

Viinisuositus

Blitz Riesling 2020

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini
10,69 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Feta-kvinoasalaatti

time Created with Sketch.
10 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Sokerisuolattu sitruunasiika ja maalaissalaatti

time Created with Sketch.
kypsennys 3 h valmistus 30 min
Kalaruoka
Alkuruoka

Vihreät parsat ja sitruuna-ruskeavoivinegretti

time Created with Sketch.
25 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Juustojen rakastajille: 3 x sinihomejuusto + viini

19.10.2023 Viinilehden toimitus + kuva Laura Riihelä

TOP 5 parsaviinit – nappaa ostoskoriin nämä!

11.04.2023 Antti Rinta-Huumo + Kuva Shutterstock

Viinilehden Vuoden roseeviini & rustiikkinen maalaissalaatti – täydellinen yhdistelmä!

Kaupallinen yhteistyö

05.07.2021 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä