viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Asiantuntijoiden pääsiäisviini
Top-viinit

Asiantuntijoiden pääsiäisviinit

30.03.2020 Sanna Pöyry, Ilkka Sirén ja Kalle Naatula + Kuva Laura Riihelä

Kysyimme kolmen Viinilehteen kirjoittavan viiniammattilaisen vinkit pääsiäispöytään.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

On pääsiäispöydässä sitten kasvista, kalaa, kanaa tai lihaa, löytyy jokaiselle tarjottavalle sopiva pääsiäisviini. Yhdistä rohkeasti natuviiniä, kuohuvaa tai punaviiniä pääsiäisruoille.

Sanna Pöyryn pääsiäisviiniLoistoaperitiivi

Jos haluat tänä pääsiäisenä säväyttää ihanalla viljelijäsamppanjalla, Côte des Blancsin klassikkoalue tarjoaa siihen mainion vaihtoehdon. Biodynaamisesti tarhojaan viljelevän Pierre Larmandierin hurmaavan kuiva ja vivahteita pursuava taidonnäyte on loistoaperitiivi pääsiäisaterian alkuun. Toimii oivasti myös parsan, savulohen ja keväisten munaruokien kanssa.

Larmandier-Bernier Longitude Blanc de Blancs Premier Cru Champagne Extra-Brut, Alko 934887, 54,20 €

Sanna Pöyry

Ilkka Sirénin pääsiäisviiniKaritsankareen kanssa – tai ilman

Pohjois-Rhônen syrah on pääsiäisen ykköstykki. Dard & Ribo Saint-Josephin tumman marjaisaa ja tasapainoista makuprofiilia koristelee alueen viineille tyypillinen lihaisa puraisu. Eloisa ja herkullinen punaviini, joka sopii erityisen hyvin grillatun karitsankareen kanssa, mutta pelittää, vaikka grilli olisi kylmä ja liha unohtunut kaupan kassalle.

Dard & Ribo Saint-Joseph 2016, Alko 923824, 39,90 €

Ilkka Sirén

Kalle Naatulan pääsiäisviiniKevätkananpojan seuraksi

Oranssiviini tuo vaihtelua pääsiäispöytään! Tämä katalonialainen biodynaaminen oranssi natuviini on kypsän hedelmäinen, yrttinen, anismainenkin sekä runsaan hapokas. Intensiivinen viini passaa mainiosti appelsiini-yrttivoilla hunnutetun kevätkananpojan kylkeen.

Loxarel A Pèl Blanc 2018, Erikoiserä 591757, 19,99 €

Kalle Naatula

Lue lisää

Parhaat pääsiäisviinit

14.03.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Ole oman keittiösi lihamestari – näin paloittelet karitsan takajalan

04.03.2024 Vinkit Kalle Tanner + Kuvat Nikola Tomevski + Tyyli Piia Honkanen

Järjestä burger-bileet!

Kaupallinen yhteistyö

19.02.2024 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä