viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Mayu eettiset viinit
Kaupallinen yhteistyö

Viinin voi valita myös eettisin perustein

Kaupallinen yhteistyö

13.05.2019 Viinilehden toimitus

Moni viininystävä osaa jo valita luomua tai biodynaamisesti tuotettua viiniä. Ympäristötietoinen kuluttaja puolestaan vertailee pakkaustapoja.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Sillä, miten viininsä valitsee on merkitystä. Moni viininystävä osaa jo valita luomua tai biodynaamisesti tuotettua viiniä. Ympäristötietoinen kuluttaja puolestaan vertailee pakkaustapoja. Hanapakkaus ei välttämättä ole esteettisin vaihtoehto, mutta se on perinteisiin pakkaustapoihin verrattuna ehdottomasti ympäristöystävällisin.
Viini on mahdollista valita myös eettisin perustein.

Viinin tuotantoon liittyy kehittyvissä maissa vastaavanlaisia haasteita kuin vaikkapa kahvin ja kaakaonkin tuotannossa. Työolot ja palkkaukseen liittyvät asiat ovat yleisimmät epäkohdat. Valitsemalla eettisesti tuotetun viinin voi varmistaa, että viljelijä ja työntekijä saavat oikeudenmukaisen korvauksen työstään, ja että työtä tehdään asianmukaisissa olosuhteissa.

Eettisen kaupan sertifikaatteja ovat esimerkiksi Fair Trade, Fair for life ja For life. Nämä tunnukset myönnetään viineille, joiden tuotannossa työntekijöille maksetaan lainmukaista palkkaa sekä noudatetaan työntekijöiden oikeuksista laadittuja kansainvälisiä sopimuksia ja kansallisia lakeja. Eettisyysmerkintöjä on myönnetty mm. argentiinalaisille ja eteläafrikkalaisille viineille – mutta yksi maa on ollut erityisen ahkera eettisten viinien tuottaja. Chileläisessä viinintuotannossa eettisyyteen suhtaudutaan esimerkillisen vakavasti.

Chilen voidaan sanoa jopa erikoistuneen eettisten viinien tuotantoon, ja useat maan viinitiloista kokevat eettisyyden rasitteen sijasta myyntivaltiksi. Yksi näistä tiloista on Elquin laaksossa sijaitseva Viña Mayu. Elquin laakso on verrattain uutta viinintuotantoaluetta ja eettisyys ja kestävä kehitys voidaan uusilla tiloilla ottaa huomioon jo tilaa perustettaessa ja toimintaa käynnistettäessä. Kun eettisyys on alusta asti ollut luonnollinen osa tilan toimintaa, ei viinin hintakaan nouse kuluttajille liian korkeaksi.

Kuluttajapuolella tunnutaankin ajateltavan, että kun viinillä on puhdas omatunto, voi sitä myös nauttia puhtain sydämin. Viña Mayulla tiedetään, että pelkkä eettisyys ei kuitenkaan riitä, vaan viinin tulee olla viininä laadukasta. Eettisyyden lisäksi Mayu-tuoteperheen viinit ovat saaneet myös palkintoja ja tunnustusta osakseen, ja ne ovat nousseet lyhyessä ajassa suomalaisten suursuosikeiksi. Alkossa myytävistä Mayu-viineistä For life -sertifikaatti löytyy valkoviineistä Rieslingiltä ja Sauvignon Blancilta ja punaviineistä Syrahilta ja Carménèreltä. Näistä jokainen on mainio ruokaviini niin arkeen kuin juhlaankin.

Tutustu Mayu-tuoteperheen viineihin:

Mayu

Mayu Riesling 2018

Viinilehden viiniarvio
Alkon tuotesivu

Mayu Reserva Carménère 2015

Viinilehden viiniarvio
Alkon tuotesivu

Mayu Single Vinyard Sauvignon Blanc 2018 hanapakkaus

Alkon tuotesivu

Mayu Reserva Syrah Appassimento hanapakkaus

Viinilehden viiniarvio
Alkon tuotesivu

Lue lisää

Yali – Kestävän kehityksen viinejä Chilestä

Kaupallinen yhteistyö

25.03.2020 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä