Grillattu entrecôte carmenèren seuraan

Viinivinkki 21/2018

Mayu Reserva Carménère 2015

Mayu Reserva Carménère 2015
Luonteikas viini

401557, Alkon tuotesivu

Punaviini / Valle De Elqui / Chile
Viña Mayu
Carmenère
14,48 € (0,75 l)

Tummasävytteisen vivahteikas tuoksu tuo mieleen kypsät marjat, yrtit, nahkaisuuden ja paahteisen mausteisuuden. Se maistuu aromikkaan, grillatun lihan seurassa.

Arvio: Hyvin tummasävytteinen, kypsän marjainen, hieman mausteinen ja yrttinen tuoksu. Siinä on myös häivähdys nahkaisista aromeista. Suuntäyttävä, kypsän hedelmäinen maku seuraa aromeiltaan tiivishenkistä tuoksua. Viinissä on aluksi lähes hillomaisen makeita vivahteita. Suunmyötäinen maku ryhdittyy pehmeän tanniinisuuden ansiosta. Kokonaisuus jättää pitkään maistuvan, pippurisen ja makean mausteisen, myös nahkaisen, hieman paprikaisen ja lämminhenkisen jälkivaikutelman.

Ruokasuositus: Aromikkaat, grillatut tummat lihat.

Katso Antti Vahteran täsmäresepti.

4/ 5 Harmoninen, laadultaan erinomainen
Edullinen ostos
Valmis juotavaksi

Teriyaki- ja thaimaalainen kalakastike tuovat entrecôten kanssa nautittavaan lisukevokkiin luonteikkuutta.

Yksi maukkaimmista grilliherkuista on eittämättä härän entrecôte, joka tällä kertaa saa seurakseen hieman aasialaisviritteisen lisukkeen.

Ota liha hyvissä ajoin huoneenlämpöön ja mausta se suolalla.

Hienonna lisuketta varten valko- ja punasipulia. Leikkaa myös purjosipulia renkaiksi. Paloittele tuoreet herkkusienet neljään osaan. Leikkaa myös vihreitä papuja, sekä punaista ja keltaista paprikaa reiluiksi paloiksi. Kuori ja suikaloi pala juuriselleriä ja palsternakkaa.

Kuumenna kattilassa tai mieluummin wok-pannussa tilkka öljyä. Aloita vokkaaminen sipuleista, selleristä ja palsternakasta. Kun ne ovat hieman pehmenneet, lisää joukkoon vihreät pavut ja herkkusienet.

Anna paistua hetki ja lisää paprikat. Lorauta tilkka valkoviiniä ja anna kiehua pois. Mausta vokki lopuksi lorauksilla teriyaki- ja kalakastiketta.

Viimeistele lisuke sekoittamalla joukkoon runsaasti hienonnettua basilikaa, korianteria sekä paahdettuja seesaminsiemeniä.

Grillaa entrecôte ja anna sen vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Nosta liha lautaselle, halutessasi valmiiksi viipaloituna ja lusikoi lämmintä vokkia päälle.

Nauti hyvällä mielellä Mayu Reserva Carmenèren kera.

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 19,90 €.

Tilaa tästä