Makeimmat viinit kevään juhliin Alkon tilausvalikoimasta

Top-viinit

Kruunaa äitienpäivä ja muut kevään kakkuhetket makeilla viineillä.

TOP 3 makeat herkut

Cambas Mavrodaphne de Patras

Kreikka, 914447, tilausvalikoima, 13,54 €

Tuoksu on lämminhenkinen ja makea. Aromeissa on luumua, taatelia, tummia marjoja, paahteisuutta, nahkaisuutta ja makeita joulumausteita. Maku on makea, toistaen tuoksun aromit. Maussa on lisäksi mm. vienoa kahvia ja suklaata. Kevyesti suuta kuivattavat tanniinit ja kirsikkainen hapokkuus tuovat kokonaisuuteen tasapainoa. Viini jättää mausteisen jälkivaikutelman.

Ruoka: Suklaakakut ja -leivonnaiset. Esim. suklaakakku Antti Vahteran reseptillä.

Monte Del Frá Monastero Passito Bianco 2014

Italia, 945544, tilausvalikoima, 22,32 € (0,375l)

Tuoksu on runsas, mutta tyylikkään monivivahteinen. Tuoksussa on reilusti kuivattuja hedelmiä, makeita mausteita, omenaa ja hentoa paahteisuutta. Makean täyteläinen, tuoksun aromit toistava maku tuo lisäksi mieleen hunajan, vaniljan, parfyymisen kukkaisuuden ja kuivatun aprikoosin. Makea suutuntuma ryhdittyy tiiviin hapokkuuden myötä ja viini onkin kokonaisuutena erittäin harmoninen. Pitkä jälkimaku.

Ruoka: Hedelmäkakut ja leivonnaiset, vaikka sitruunapiirakka ja marengit. Kokeile vaikkapa italialaista manteli-sitruunakakkua.

Red Leaf Vidal Icewine 2015

Kanada, 928994, tilausvalikoima, 19,99 € (0,375l)

Avoin ja erittäin intensiivinen tuoksu tuo mieleen persikan, aprikoosin, omenan, hennon hunajan ja huumaavan kukkaisuudenkin. Viinin täyteläisen makea suutuntuma toistaa tuoksun aromit ja siinä on lisäksi mm. karamellisoitua ananasta, litsiä ja hillottua hunajamelonia. Lähes pureksittavan paksu maku saa kaipaamansa ryhdin sitruksisesta hapokkuudesta. Viini kantaa pitkään maistuvaan jälkimakuun.

Ruoka: Pähkinäiset tai manteliset leivonnaiset, myös juustokakut, esim. juustokakku pistaasin, mantelin ja hillokkeen kera.

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

89,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden tilaajien joukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 89,90 €. Vuosikerta sisältää 10 runsasta lehteä sekä kestotilaajan etuna Viinistä viiniin -vuosikirjan (avo 19,90 €). Kirjalahja toimitetaan kestotilaajille painotuoreena lokakuun lehden mukana.

Tilaa tästä