Juustokakku pistaasin, mantelin ja hillokkeen kera

Resepti

Viini_kokki_uutinen

 

Juustokakku pistaasin, mantelin ja hillokkeen kera

Valmistusaika 60 min
Hyytymisaika 6 tuntia

Kakkupohja

60 g mantelijauhoa
60 g pistaasipähkinöitä
50 g voisulaa

Murskaa pistaasit jauheeksi.
Sekoita ne mantelijauhojen ja voisulan kanssa.
Painele pistaasiseos annosvuokien pohjalle.
Kaada päälle tuorejuustotäyte.

Tuorejuustotäyte

100 g Philadelphia-tuorejuustoa
100 g mascarponejuustoa
1 rkl ruokosokeria
1 tl vaniljasokeria
1 liivatelehti
4 cl Cointreau-likööriä

Laita liivatelehti kylmään veteen.
Sekoita sillä aikaa tuorejuustot ja sokerit.
Purista liivatteesta vesi pois ja sulata se kuumaan likööriin.
Kaada ohuena nauhana juustoseokseen ja sekoita tasaiseksi.
Kaada täyte pohjien päälle.
Anna hyytyä yön yli kylmässä.
Nosta kakut lautaselle.
Ripottele pinnalle ruokosokeria.
Polta halutessasi brylee-polttimella pinta rapeaksi.
Tarjoile kumkvattihillokkeen kanssa.

Viinivinkki

Pidä huolta että viini on jälkiruokaa makeampaa. Tälle jälkiruoalle takuuvarmasti toimivia viinejä ovat klassiset jalohomeviinit Ranskan Bordeaux’sta ja Itävallasta. Jalohomeviinien kuivatut hedelmät, appelsiinimarmeladi, karvasmanteli ja paahteisuus istuvat jälkiruoan herkulliseen aromimaailmaan.

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

89,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden tilaajien joukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 89,90 €. Vuosikerta sisältää 10 runsasta lehteä sekä kestotilaajan etuna Viinistä viiniin -vuosikirjan (avo 19,90 €). Kirjalahja toimitetaan kestotilaajille painotuoreena lokakuun lehden mukana.

Tilaa tästä