Viinilehti Wine Awards

Kesän 2019 paras roseeviini on tässä!

15.05.2019 Kuva Laura Riihelä

Valitsimme Viini-lehden Vuoden roseeviinin nyt viidennen kerran. Saksalainen voittaja on rento laaturosee, joka on valmistettu Spätburgunder- ja Merlot -lajikkeista ja maistuu vaaleasta lihasta valmistettujen ruokien sekä ruokaisten salaattien kanssa.

Julius Rosé 2018

452227, Alkon tuotesivu
Roseeviini / Qualitätswein Rheinhessen / Saksa
Julius
Merlot, Pinot Noir
12,98 € (0,75 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

 

”Neljän tähden voittajaviini on väriltään heleän punertava ja maultaan ennemminkin hillityn tyylikäs kuin räjähtävän roteva. Viiniä voisi luonnehtia rennoksi mutta asialliseksi.
Kolmen parhaan roseeviinin joukossa oli voittajan lisäksi Torres Santa Digna Cabernet Sauvignon Rosé Chilestä, joka on valittu Viini-lehden Vuoden roseeviiniksi kaksi kertaa aikaisemmin vuosina 2015 ja 2016. Mitalisijoilla oli myös portugalilainen alle yhdeksän euron Casal Garcia Rose.”


Näin valinta tehtiin:

Viini-lehden Vuoden roseeviiniä valitessa maistettiin 28 viiniä. Mukana olivat Alkon vakiovalikoiman roseet, jotka ovat saaneet lehtemme aikaisemmissa arvioissa neljä tai kolme tähteä. Lisäksi maistoimme ja arvioimme huhtikuun 25. päivään mennessä Alkon hyllyihin ehtineet kausiroseeviinit. Osassa vakiovalikoiman roseista on vuosikerta vaihtumassa lähiaikoina, joten hyllyssä saattaa kesän mittaan olla eri vuosikerta kuin nyt arvioiduissa.

Viinit maistettiin sokkona, jolloin tuottaja, maa, alue, pakkaus tai etiketti eivät vaikuttaneet mielikuviin ja arvioihin. Raati, Juha Berglund ja Antti Rinta-Huumo, valitsevat voittajan ennen viinien paljastamista.

Voittajaviinit julkaistaan Viini-lehdessä ja palkitaan Viini Wine Awards -gaalassa marraskuussa. Kaikki viiniarviot on luettavissa Viinistä viinin -vuosikirjasta, Viinilehti.fi -sivuilta sekä Viinistä viiniin -applikaatiosta. Uutuusviinien arviot löytyvät aina tuoreimmassa Viini-lehdestä.

Vastaavia artikkeleita

Vuoden parhaat hanaviinit 2019 on valittu – voittajat tulevat Saksasta ja Portugalista

13.06.2019 Antti Rinta-Huumo ja Juha Berglund + Kuva Laura Riihelä

Kesäiset makuparit: 3 x juusto ja roseeviini

23.05.2019 Antti Uusitalo + Kuva Laura Riihelä

Viini-lehden Vuoden samppanja ja Vuoden kuohuviini 2019 ovat tässä

11.04.2019 Antti Rinta-Huumo ja Juha Berglund + Kuva Sami Repo