viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viinilehden Vuoden viinit

Kesän 2019 paras roseeviini on tässä!

15.05.2019 Kuva Laura Riihelä

Valitsimme Viini-lehden Vuoden roseeviinin nyt viidennen kerran. Saksalainen voittaja on rento laaturosee, joka on valmistettu Spätburgunder- ja Merlot -lajikkeista ja maistuu vaaleasta lihasta valmistettujen ruokien sekä ruokaisten salaattien kanssa.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Julius Rosé 2018

Alkon tuotenro 1:

Roseeviini Saksa
12,98 €
0,75 l
Löytö
Lue lisää

 

”Neljän tähden voittajaviini on väriltään heleän punertava ja maultaan ennemminkin hillityn tyylikäs kuin räjähtävän roteva. Viiniä voisi luonnehtia rennoksi mutta asialliseksi.
Kolmen parhaan roseeviinin joukossa oli voittajan lisäksi Torres Santa Digna Cabernet Sauvignon Rosé Chilestä, joka on valittu Viini-lehden Vuoden roseeviiniksi kaksi kertaa aikaisemmin vuosina 2015 ja 2016. Mitalisijoilla oli myös portugalilainen alle yhdeksän euron Casal Garcia Rose.”


Näin valinta tehtiin:

Viini-lehden Vuoden roseeviiniä valitessa maistettiin 28 viiniä. Mukana olivat Alkon vakiovalikoiman roseet, jotka ovat saaneet lehtemme aikaisemmissa arvioissa neljä tai kolme tähteä. Lisäksi maistoimme ja arvioimme huhtikuun 25. päivään mennessä Alkon hyllyihin ehtineet kausiroseeviinit. Osassa vakiovalikoiman roseista on vuosikerta vaihtumassa lähiaikoina, joten hyllyssä saattaa kesän mittaan olla eri vuosikerta kuin nyt arvioiduissa.

Viinit maistettiin sokkona, jolloin tuottaja, maa, alue, pakkaus tai etiketti eivät vaikuttaneet mielikuviin ja arvioihin. Raati, Juha Berglund ja Antti Rinta-Huumo, valitsevat voittajan ennen viinien paljastamista.

Voittajaviinit julkaistaan Viini-lehdessä ja palkitaan Viini Wine Awards -gaalassa marraskuussa. Kaikki viiniarviot on luettavissa Viinistä viinin -vuosikirjasta, Viinilehti.fi -sivuilta sekä Viinistä viiniin -applikaatiosta. Uutuusviinien arviot löytyvät aina tuoreimmassa Viini-lehdestä.

Lue lisää

Viinilehden Vuoden viinit – vuoden 2023 parhaat pullot!

21.12.2023 Anna-Kaisa Karppinen

Roseeviini – roseeta vaaleanpunaisesta tumman pinkkiin

25.04.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Viinilehden Vuoden roseeviini on täällä – raati valitsi parhaan!

18.04.2023 Viinilehden toimitus + kuva Laura Riihelä

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä