Viinilehti Wine Awards

Kesän 2019 paras roseeviini on tässä!

15.05.2019 Kuva Laura Riihelä

Valitsimme Viini-lehden Vuoden roseeviinin nyt viidennen kerran. Saksalainen voittaja on rento laaturosee, joka on valmistettu Spätburgunder- ja Merlot -lajikkeista ja maistuu vaaleasta lihasta valmistettujen ruokien sekä ruokaisten salaattien kanssa.

Julius Rosé 2018

Alkon tuotenro: 452227

Roseeviini Saksa
13,00 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
one-point Created with Sketch. 1
Edullinen ostos
Lue lisää

 

”Neljän tähden voittajaviini on väriltään heleän punertava ja maultaan ennemminkin hillityn tyylikäs kuin räjähtävän roteva. Viiniä voisi luonnehtia rennoksi mutta asialliseksi.
Kolmen parhaan roseeviinin joukossa oli voittajan lisäksi Torres Santa Digna Cabernet Sauvignon Rosé Chilestä, joka on valittu Viini-lehden Vuoden roseeviiniksi kaksi kertaa aikaisemmin vuosina 2015 ja 2016. Mitalisijoilla oli myös portugalilainen alle yhdeksän euron Casal Garcia Rose.”


Näin valinta tehtiin:

Viini-lehden Vuoden roseeviiniä valitessa maistettiin 28 viiniä. Mukana olivat Alkon vakiovalikoiman roseet, jotka ovat saaneet lehtemme aikaisemmissa arvioissa neljä tai kolme tähteä. Lisäksi maistoimme ja arvioimme huhtikuun 25. päivään mennessä Alkon hyllyihin ehtineet kausiroseeviinit. Osassa vakiovalikoiman roseista on vuosikerta vaihtumassa lähiaikoina, joten hyllyssä saattaa kesän mittaan olla eri vuosikerta kuin nyt arvioiduissa.

Viinit maistettiin sokkona, jolloin tuottaja, maa, alue, pakkaus tai etiketti eivät vaikuttaneet mielikuviin ja arvioihin. Raati, Juha Berglund ja Antti Rinta-Huumo, valitsevat voittajan ennen viinien paljastamista.

Voittajaviinit julkaistaan Viini-lehdessä ja palkitaan Viini Wine Awards -gaalassa marraskuussa. Kaikki viiniarviot on luettavissa Viinistä viinin -vuosikirjasta, Viinilehti.fi -sivuilta sekä Viinistä viiniin -applikaatiosta. Uutuusviinien arviot löytyvät aina tuoreimmassa Viini-lehdestä.

Vastaavia artikkeleita

Viinilehden Vuoden roseeviini 2020 on valittu

14.05.2020 Juha Berglund, Antti Rinta-Huumo + Kuva Laura Riihelä

Top 3: Roseekuohuviinit

21.04.2020 Antti Rinta-Huumo + Kuva Laura Riihelä

Top 5: Kevään roseeviinit

18.03.2020 Kalle Naatula + Kuvat Laura Riihelä ja Alko