Runsas rose ja paahdettu tartar maistuu talvipakkasillakin!

Viinivinkki 4/2019

Torres Santa Digna Cabernet Sauvignon Rosé 2018

Torres Santa Digna Cabernet Sauvignon Rosé 2018

007142, Alkon tuotesivu

Roseeviini / Central Valley / Chile
Miguel Torres
Cabernet Sauvignon
10,90 € (0,75 l)

Runsas, kuiva roseviini on eloisan marjaisa ja herkullinen, myös tiivis ja herukkainen - vaaleat liharuoat, pastat sekä ruokaisat salaatit.

Arvio: Puhdaspiirteinen, kypsiä punaisia marjoja aromeiltaan muistuttava tuoksu. Siinä on muun muassa kirsikkaa, herukoita ja yrttisyyttä. Kuiva maku seuraa kypsässä marjaisuudessaan tuoksua. Viinissä on lisäksi mansikkaa, omenaa ja hentoa mineraalisuutta. Eloisat hapot antavat kokonaisuudelle ryhtiä ja viini jättää hyvin pitkään maistuvan, reilusti veden kielelle nostattavan, yrttisen marjaisen jälkivaikutelman.

Ruokasuositus: Monikäyttöinen rose vaikkapa vaaleiden liharuokien, pastojen sekä ruokaisten salaattien seuraan.

4/ 5 Harmoninen, laadultaan erinomainen
Edullinen ostos
Valmis juotavaksi

Aromikas punasipuli viimeistelee paahdetun tartarpihvin

Tämän viikon viinivinkki saa seurakseen Taina Salovaaran reseptillä valmistettavan maukkaan tartar-annoksen.

Ainekset

4 annosta
30 min
gluteeniton, maidoton
*
500–600 g sisä- tai ulkofileetä, marmoroitunutta
1 rkl worcesterkastiketta
1 1/2 tl suolaa
1 tl mustapippuria
2 tl öljyä
*
Sipulit:
2 punasipulia
3 rkl punaviinietikkaa
2 rkl siirappia
1 rkl kapriksia
1 tl öljyä
1/4 tl suolaa
*
Purjo-palsternakkapyree:
1 iso purjo
300 g palsternakkaa
2 perunaa, jauhoista
vettä
2 rkl voita
noin 1 dl kuohukermaa
1 tl suolaa
*
Tarjoiluun:
4 munan keltuaista (luomu)

Valmistusohje

1. Marinoi sipulit. Kuori ja leikkaa sipulit renkaiksi.
2. Lämmitä punaviinietikka ja siirappi kiehumispisteeseen. Kaada liemi sipuleiden päälle ja anna maustua 20 minuuttia.
3. Tee pyree. Leikkaa purjon valkoinen osa, halkaise, huuhdo ja paloittele. Kuori ja paloittele palsternakka ja perunat.
4. Keitä ainekset pehmeiksi.
5. Kaada vesi pois. Soseuta kasvikset, lisää joukkoon voi ja sen verran kermaa, että pyree on samettista. Mausta suolalla.
6. Leikkaa pihvien liha mahdollisimman pieniksi kuutioiksi. Voit myös jauhaa tai jauhattaa lihan karkeaksi. Sekoita mausteet ja öljy lihan joukkoon. Muotoile paksuiksi pihveiksi.
7. Valuta sipulit liemestä, lisää joukkoon kaprikset, öljytilkka ja suola.
8. Leikkaa purjon vihertävästä osasta ohuita viipaleita ja paista ne ruskeiksi kuumassa öljyssä. Ripottele pyreen päälle. Paahda pihvejä noin 15 sekuntia/puoli kuumalla pannulla juuri ennen tarjoamista pyreen, pikkelöidyn sipulin ja keltuaisten kanssa.

Jämäkän aromaattista roseeta lasiin ja herkuttelemaan!

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

89,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden tilaajien joukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 89,90 €. Vuosikerta sisältää 10 runsasta lehteä sekä kestotilaajan etuna Viinistä viiniin -vuosikirjan (avo 19,90 €). Kirjalahja toimitetaan kestotilaajille painotuoreena lokakuun lehden mukana.

Tilaa tästä