TOP 3 – Bliniviinit

Top-viinit

Tammikuussa se taas alkaa, blinikausi! Valitsimme parhaat bliniviinit Alkon tilausvalikoimasta. Katso myös blinien resepti.

TOP 3 – Bliniviinit

 

Kuohuviini

 

 

 

Bestheim Grand Prestige Crémant d’Alsace Brut 2011, AC Crémant d’Alsace, Ranska, Alko 917397, 19,99 €

Nauti ennen blinejä, niiden kanssa ja jälkeen. Parhaimmillaan blinien, mädin, sipulin ja smetanan kanssa.
Puhdaspiirteinen, leveän hedelmäinen ja hennon mausteinen tuoksu on hieman kehittynyt. Siinä on omenaa, sitrusta, mineraalisuutta ja viehättävää paahteisuutta. Kuiva maku toistaa tuoksun aromit. Hieman kehittyneestä suutuntumasta voi erottaa lisäksi pähkinää ja paahtoleipämäistä vivahdetta. Tyylikkäät kuplat korostavat viiniä ryhdittävää hapokkuutta ja tuovat esiin viinin tuntuvaa omenaisuutta ja yrttisyyttä. Viini jättää hieman suuta supistavan jälkivaikutelman.


Valkoviini

 

 

 

Van Volxem Alte Reben Riesling 2015, Saksa, Alko 935337, 26,90 €

Tarjoa viini katkaraputäytteisten blinin kanssa. Täytteessä voi olla hieman mausteisuuttakin.
Avoin ja makean aromikas tuoksu tuo mieleen kypsän, lähes hillotun persikan, ananaksen ja kukkaisen hunajaisuuden. Siinä on lisäksi makean mausteisia vivahteita. Maku on kuiva mutta hyvin leveän hedelmäinen. Tuoksun runsaiden aromien lisäksi makua sävyttää aprikoosin, mineraalisuuden ja vienon petrolisuudenkin aromit. Leveä suutuntuma ryhdittyy greippisen hapokkuuden ansiosta. Viini jättää pitkään maistuvan ja kukkaisen jälkivaikutelman, joka nostaa veden kielelle.


Valkoviini

 

 

 

Damien Pinon Tuffo, AC Vouvray, Ranska, Alko 922717, 23,61 €

Mainio savulohi- tai kylmäsavuporotäytteen ja blinien kanssa.
Leveän hedelmäinen, tuntuvasti hyvin kypsää omenaa aromeiltaan muistuttava tuoksu. Kuiva maku täyttää tuoksun lupaamalla leveällä hedelmällä suun. Sen jopa öljymäisestä suutuntumasta voi aistia kypsää persikkaa, mineraalisuutta ja mausteisuutta. Viini on kuitenkin miellyttävän ryhdikäs, sillä reilu sitruksinen hapokkuus tuo makuun eloa ja kantaa kokonaisuutta hieman suuta supistavaan jälkivaikutelmaan.


Mainos, sisältö jatkuu alla

  • 5 kommenttia artikkeliin ”TOP 3 – Bliniviinit

    1. Taas tuli mieleen kuinka hyviä blinit ovat, eri täytteiden kanssa. Kiitos myös viini suosituksista.

      1. Kiva kuulla. Blinit ovat kyllä ihanaa talvi- ja sesonkiruokaa. Hyviä blinihetkiä.

    2. Kokeilin uuniblinejä, eli blinitaikinasta tehtyä pannukakkua. Tuli pannukakku. – Söihän tuota, maussa oli oikea tattarin ja hennon happamuuden aromi, mutta vastapaistetun pikkublinin kuuma voisuu , rapsureuna ja keskustan pehmeys jäivät puuttumaan. Hyvät lisukkeet korvasivat vähän.

    3. Tuo Van Volxem ei ole punaviini vaan puolikuiva riesling.
      Pullo vain näyttää punaviiniltä.

      1. Hih, kiitos oikaisusta. Juttuun oli tullut väärä otsikko. Kyseessä siis valkoviini ja nyt asia on korjattu.

    Kommentoi

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 19,90 €.

Tilaa tästä