Valitsimme parhaat bliniviinit. Katso myös blinien resepti.
TOP 3 – Bliniviinit
Kuohuviini
Bestheim Grand Prestige Crémant d’Alsace Brut 2012, AC Crémant d’Alsace, Ranska, Alko 917397, 19,99 €
Nauti ennen blinejä, niiden kanssa ja jälkeen. Parhaimmillaan blinien, mädin, sipulin ja smetanan kanssa.
Puhdaspiirteinen, leveän hedelmäinen ja hennon mausteinen tuoksu on hieman kehittynyt. Siinä on omenaa, sitrusta, mineraalisuutta ja viehättävää paahteisuutta. Kuiva maku toistaa tuoksun aromit. Hieman kehittyneestä suutuntumasta voi erottaa lisäksi pähkinää ja paahtoleipämäistä vivahdetta. Tyylikkäät kuplat korostavat viiniä ryhdittävää hapokkuutta ja tuovat esiin viinin tuntuvaa omenaisuutta ja yrttisyyttä. Viini jättää hieman suuta supistavan jälkivaikutelman.
Valkoviini
Van Volxem Alte Reben Riesling 2016, Saksa, Alko 935337, 28,50 €
Tarjoa viini katkaraputäytteisten blinin kanssa. Täytteessä voi olla hieman mausteisuuttakin.
Avoin ja makean aromikas tuoksu tuo mieleen kypsän, lähes hillotun persikan, ananaksen ja kukkaisen hunajaisuuden. Siinä on lisäksi makean mausteisia vivahteita. Maku on kuiva mutta hyvin leveän hedelmäinen. Tuoksun runsaiden aromien lisäksi makua sävyttää aprikoosin, mineraalisuuden ja vienon petrolisuudenkin aromit. Leveä suutuntuma ryhdittyy greippisen hapokkuuden ansiosta. Viini jättää pitkään maistuvan ja kukkaisen jälkivaikutelman, joka nostaa veden kielelle.
Valkoviini
Damien Pinon Tuffo 2016, AC Vouvray, Ranska, Alko 922717, 25,98 €
Mainio savulohi- tai kylmäsavuporotäytteen ja blinien kanssa.
Leveän hedelmäinen, tuntuvasti hyvin kypsää omenaa aromeiltaan muistuttava tuoksu. Kuiva maku täyttää tuoksun lupaamalla leveällä hedelmällä suun. Sen jopa öljymäisestä suutuntumasta voi aistia kypsää persikkaa, mineraalisuutta ja mausteisuutta. Viini on kuitenkin miellyttävän ryhdikäs, sillä reilu sitruksinen hapokkuus tuo makuun eloa ja kantaa kokonaisuutta hieman suuta supistavaan jälkivaikutelmaan.