viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Matkat

Merellinen Normandia

26.05.2011 Iina Thieulon, Kuvat Kaapo Kamu

Normandia on erinomainen viikonloppukohde, mutta rannikolla riittää ihmeteltävää pidemmäksikin aikaa. Valloita Normandian rannikko omalla tyylilläsi, nauti alueen parhaista ravintoloista ja vieraile siideri- ja calvadostiloilla. Tuliaiskassiin kannattaa pakata myös omenahilloa ja camembertia.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Normandia on erinomainen viikonloppukohde, mutta rannikolla riittää ihmeteltävää pidemmäksikin aikaa. Valloita Normandian rannikko omalla tyylilläsi, nauti alueen parhaista ravintoloista ja vieraile siideri- ja calvadostiloilla. Tuliaiskassiin kannattaa pakata myös omenahilloa ja camembertia.

Kolme vinkkiä Normandian lomalle

Viini-lehti antaa kolme täsmäsuositusta rannikkokaupunkiin matkaavalle.

Piknik maihinnousurannalla

Normandian maihinnousu on sotahistorian merkittävin meriteitse tehty valtausoperaatio, jonka liittoutuneet tekivät Saksan miehittämälle Ranskan rannikolle toisen maailmansodan loppupuolella. Operaation alkamispäivää 6.6.1944 kutsutaan nimellä D-Day.

Historiaan pääsee uppoutumaan parhaiten paikan päällä. Pakkaa mukaan viltti, ota kainaloon aiheeseen liittyvä kirja ja täytä piknikkori Port-en-Bessinissä. Osta tuore patonki ja pieniä tarte tatineja paikallisesta leipomosta ja nouda osterit sataman pieneltä kalatorilta.

Normandian toreilla tarjoataan huipputuoreita raaka-aineita, joita ei kannata jättää maistamatta.

Boheemi pariisilaisbistro

Muriel ja Serge Salmon ovat pyörittäneet menestyksekästä bistroa Trouvillessa yli 20 vuotta ja jatkaneet sen salia talon jokaiseen kerrokseen. Boheemissa bistrossa on kodikas tunnelma, ja natisevassa portaikossa tuoksuu huumaavasti tuore leipä. Muriel Salmonin keittiössä tehdään simppeliä, maukasta bistroruokaa laadukkaista sesonkituotteista: sauternes-confattua ankanmaksaa, parsaa pistaasien ja rusinoiden kanssa, sitruskanaa appelsiini-hunajakastikkeella.

Calvadosta ja omenapiirakkaa

Vuosikertacalvadokset on Drouinin tislaamon tärkein tavaramerkki. Omenat poimitaan käsin ja kypsytetään parissa viikossa ylikypsiksi ennen mehun puristamista. Mehu fermentoidaan täysin kuivaksi siideriksi, jonka jälkeen se tislataan. Tislauksesta syntynyt eau de vie de cidre on vielä täysin kirkasta. Calvados saa värinsä, rakenteensa ja arominsa vasta ikääntyessään, minimiaika calvadoksen ikäännyttämiseen on kaksi vuotta. Drouinilla niitä ikäännytetään jopa 14 vuotta.

Ikääntynyt, mausteinen calvados sopii tietysti sikarin seuraksi, mutta Drouin tarjoaa calvadosta myös ruokapöydässä. Esimerkiksi omenapiirakalle sopii mainiosti ikääntynyt ja hedelmäinen calvados. Nuori calvados sopii graavin ja savustetun kalan kylkeen, mutta sillä myös puhdistetaan suuta ja nopeutetaan ruoansulatusta pitkällä illallisella alku- ja pääruokien välissä.

 

Lue lisää

Jaakko Heinimäki: Kasvoiko paratiisissa omenapuu?

14.04.2022 Jaakko Heinimäki

5 x aito siideri ruokapöytään

21.06.2021 Mariaana Nelimarkka + kuva Shutterstock

Makuja maalta – 3 x juusto + siideri

04.10.2019 Antti Uusitalo + Kuva Laura Riihelä

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä