3 x tartarviini

Hyvä viini korostaa klassisen lihatartarin hienostuneita makuja. Erilaisilla viiniparituksilla annoksen makumaailmaa voi taivuttaa uusiin suuntiin.
Valloittavat valkoiset – Viinilehden Vuoden valkoviini on valittu!

Vuoden valkoviiniksi nousi kiehtovan hedelmäinen ja suunmyötäinen albariño Espanjan Rías Baixasista. Hopeaa otti vivahteikas saksalainen riesling-sekoitus. Pronssin sai kaulaansa aromaattinen saksalainen sauvignon blanc.
Ruoan kanssa – pruuvissa neljä gastronomista oranssia

Kuorikontakti tuo oranssiviineihin karvautta ja karheutta, mikä tekee niistä mukavan gastronomisia. Sommelier Aino Tuomikoski pruuvasi neljä ruokaa rakastavaa oranssia.
Kokki ja viini-intoilija Simo Harrivaara: ”Elämä on liian lyhyt huonoon viiniin”

Vuoden kokki 2024 ja ravintola-alan yrittäjä Simo Harrivaara rakastaa chablis’ta niin paljon, että se on tatuoitu hänen ihoonsa.
Pitkiä pellavia ja pirteitä kuplia

Kuohuviini virittää laskiaissunnuntain pannukakut uudelle tasolle. Poksauta laskiaiseen ripaus luksusta.
Perun vanhat viiniperinteet palaavat

Perulaisilla viinitiloilla väreilee toiveikas tunnelma. Perinteiset Criolla-rypäleet ja muut paikalliset lajikkeet piirtävät Amerikan vanhaa tuottajamaata yhä näkyvämmin viinimaailman kartalle.
Carmelo Peña Santana – Kanariansaarten viinit uuden aallon kärjessä

Kanariansaarten laatuviinit ovat nousussa. Uuden aallon viinintekijä Carmelo Peña Santana kertoi meille, mikä Kanariansaarten viineissä on erityistä.
Tummien sävyjen mestari

Viinintekijä Federico Cerelli luo viininsä paletilla, josta löytyvät Toscanan upeimmat värit. Castello di Gabbianon punaviinit kertovat kasvupaikastaan ja rakastavat ruokaa.
Kysyimme guruilta: juomapari lapsuuden lempiruoalle

Ruokavaikuttajat kertovat, minkä juoman he parittaisivat lapsuuden lempiruokansa kanssa.
Viinilehden toimituksen suosikkiroseet

Rakastamme roseeviinejä, kuplilla ja ilman. Viinilehden toimitus jakoi ystävänpäivän kunniaksi punastelevat suosikkinsa.
Australia ja Uusi-Seelanti viinilaseissa Lontoossa

Australia ja Uusi-Seelanti piipahtivat Lontoossa tuhannen viinin voimin. Vierailimme tastingissa selvittämässä kahden viinimaan kuulumisia.
Wynssin Sarah Pidgeon ja punaisen maan taika

Sarah Pidgeon sisäisti vasta Coonawarrassa viinitarhojen merkityksen viinintekijälle. Terra rossa -maaperä antaa alueen viineille elinvoimaa, intensiivisyyttä ja silkkistä pehmeyttä.
5 x uudet oranssiviinit

Maistoimme Alkon uudet oranssiviinit, joista löytyi kukkaisia aromeja ja yllättäviä lajikkeita. Tässä kattauksen parhaat.