Sveitsissä tuotetaan useita erilaisia korkealaatuisia valkoviinejä. Sveitsin päävalkoviinialue on Valais, jossa valmistetaan monenlaisia valkoviinejä. Yksi tunnetuimmista sveitsiläisistä valkoviineistä on Chasselas (tai Fendant). Se on kevyt ja hedelmäinen viini, joka sopii monipuolisesti erilaisten ruokalajien kanssa.

Toinen suosittu sveitsiläinen valkoviini on Petite Arvine. Se on Valais-alueelle tyypillinen lajike, joka tuottaa aromaattisia ja ylellisiä viinejä. Ne voivat olla kuivia tai jopa makeita ja niiden maussa on usein havaittavissa sitrushedelmiä ja trooppisia hedelmiä.

Amigne on toinen Valais-alueen lajike, joka tuottaa sekä kuivia että jälkiruokaviinejä. Amignen maku on yleensä hyvin hedelmäinen, ja siinä on hunajan ja pähkinän vivahteita.

Sveitsissä tuotetaan myös Müller-Thurgau-valkoviiniä. Viini on kepeä ja hedelmäinen, ja siinä on usein aistittavissa vihreää omenaa ja päärynää.

Sveitsiläisten valkoviinien laatu vaihtelee suuresti tuotantoalueesta ja vuosikerrasta toiseen, mutta yleisesti ottaen ne ovat korkeatasoisia ja ne nauttivat hyvää mainetta viininystävien keskuudessa ympäri maailmaa.

Sveitsiläisten valkoviinien rypäleet

Viinilehden sveitsiläisten valkoviinien valikoimasta löytyy 4 eri rypälelajiketta. Voit katsoa viinejä rypälelajikkeiden perusteella

sveitsiläiset valkoviinit

Näytä lisää