Penedès on espanjalainen viinialue, joka tunnetaan erityisesti valkoviineistään. Se sijaitsee Katalonian itsehallintoalueella. Penedèsin valkoviinit ovat monipuolisia ja erittäin arvostettuja sekä kotimaassaan Espanjassa että kansainvälisesti.
Penedèsin valkoviinit valmistetaan usein alkuperäisiin lajikkeisiin kuuluvista rypäleistä kuten Xarel-lo, Macabeo ja Parellada. Näistä rypälelajikkeista tuotetaan myös cava-kuohuviiniä, joka on ehkä Penedèsin tunnetuin viini.
Penedèsin valkoviinit ovat tyypillisesti raikkaita ja hapokkaita. Ne tarjoavat aromeita, jotka vaihtelevat sitruksesta ja viheromenoista aina troppisiin hedelmiin. Osa Penedèsin valkoviineistä kypsytetään tammitynnyreissä, jolloin niihin tulee kermaisuutta ja pähkinäisiä aromeja.
Penedèsin viinialue on jaettu kolmeen vyöhykkeeseen: Baix Penedès, Medio Penedès ja Alt Penedès. Alt Penedès on korkein vyöhyke ja sen viileämmät olosuhteet sopivat erityisesti valkoviinirypäleiden viljelyyn.
Penedès on edelläkävijä Espanjan viinialueista luonnonmukaisessa viininviljelyssä ja monet alueen tuottajat panostavat kestävään viinintuotantoon.
Penedèsin valkoviinit sopivat hyvin erilaisten ruokien seuraan, erityisesti kala- ja äyriäisruokien kanssa. Ne ovat myös erinomaisia aperitiiviviinejä. Niissä yhdistyvät raikkaus ja moniulotteinen aromikkuus, joka tekee niistä miellyttäviä juotavia omaan itsenäänkin.
Penedèslaisten valkoviinien rypäleet
Viinilehden penedèslaisten valkoviinien valikoimasta löytyy 9 eri rypälelajiketta. Voit katsoa viinejä rypälelajikkeiden perusteella
penedèslaiset valkoviinit

Missatge en una Ampolla 2016

Vol d'Anima de Raimat Blanco Organic 2022

Parés Baltà Blanc de Pacs Organic 2022

Edetària Via Terra Blanc 2021
