Viini-lehden Vuoden luomupunainen yrttiselle karitsalle

Viinivinkki 8/2018

Valdifalco Morellino di Scansano 2016

Valdifalco Morellino di Scansano 2016
Luonteikas viini

487817, Alkon tuotesivu

Punaviini / DOCG Morellino di Scansano / Toscana, Italia
Loacker
Cabernet Sauvignon, Sangiovese, Syrah
Luomu
16,49 € (0,75 l)

Arvio: Hyvin kypsän marjainen, hennon paahteinen, makean mausteinen, hieman nahkaisuutta ja kukkaisuuttakin viestivä, viehkeä tuoksu. Melko täyteläinen ja luonteikkaan marjainen, tuoksun aromien lisäksi myös hieman kuivattuja hedelmiäkin muistuttava maku. Siinä on myös yrttisyyttä, nahkaisuutta ja orastavaa eläimellisyyttä. Tuntuvat, mutta hyvin pehmeät tanniinit ja hapankirsikkainen hapokkuus tuovat rehellisluonteiseen suutuntumaan ryhtiä ja kantavat kokonaisuutta hieman suuta supistavaan jälkivaikutelmaan.

Ruokasuositus: Aromikkaat tummat liharuoat. Myös kovat ja suolaiset juustot.

Katso Antti Vahteran täsmäresepti.

5/ 5 Tyylikäs huippuviini
Edullinen ostos
Valmis juotavaksi

Karitsa kääriytyy Dijoniin ja yrtteihin

Tämä aromikas vuoden luomuviini on parhaimmillaan aromikkaan tumman lihan seurassa. Suosittelenkin tarjoamaan sitä tällä kertaa medium-kypsän karitsanlihan seurassa.

Puhdista fileestä ylimääräiset kalvot. Mausta liha suolalla ja mustapippurilla. Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja pieni nokare voita. Lisää joukkoon valkosipulia ja muutamia timjaminoksia. Paista fileisiin kaunis pintaväri. Kun käännät lihat, lisää pannulle vielä reilu nokare voita ja lusikoi syntyvää voivaahtoa käännettyjen lihojen pintaan. Nosta lihat pannulta.

Hienonna reilusti lehtipersiljaa, timjamia ja minttua. Sekoita ne kulhossa ja painele yrttiseosta tiiviisti ruskistettujen fileiden ympärille.

Nosta uunivuokaan ja lämmitä vielä pikaisesti uunissa. Anna fileen vetäytyä noin 10 minuuttia ennen leikkaamista.

Lisukkeeksi lihalle sopii esimerkiksi voilla ja punaisella maidolla viimeistelty perunapyree.

Maistuvan kastikkeen annokselle valmistat helposti sekoittamalla valmiiseen majoneesiin oman makusi mukaan dijonsinappia, mustapippuria, sitruunanmehua ja suolaa.

Nosta perunapyreetä lautaselle ja asettele vetäytyneestä karitsanfileestä leikkaamasi viipaleet viereen. Lusikoi annokselle dijon-majoneesia ja tarjoile aromikkaan mehukkaan Vuoden luomupunkun kera.

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 19,90 €.

Tilaa tästä