Viini-lehden Vuoden luomupunainen yrttiselle karitsalle

Viinivinkki 8/2018

Valdifalco Morellino di Scansano 2017

Valdifalco Morellino di Scansano 2017
Luonteikas viini

487817, Alkon tuotesivu

Punaviini / DOCG Morellino di Scansano / Toscana, Italia
Loacker
Cabernet Sauvignon, Sangiovese, Syrah
Luomu
16,99 € (0,75 l)

Arvio: Hyvin kypsän marjainen, erittäin tuoreen punaviinin hennon paahteinen, hieman nahkaisuutta ja yrttisyyttä viestivä, viehkeä tuoksu. Melko täyteläinen maku toistaa tuoksun aromit. Luonteeltaan nuorekkaan terhakka viini tuo lisäksi mieleen maaperän muhevan multaisuuden ja mausteisuuden - myös pippurisuuden. Reilut, vaikkakin pehmeät tanniinit ja herukkainen hapokkuus tuovat suutuntumaan ryhtiä ja kantavat kokonaisuutta hieman suuta supistavaan, savuisen yrttiseen jälkivaikutelmaan.

Ruokasuositus: Aromikkaat tummat liharuoat mielellään mediumkypsänä. Myös kovat ja suolaiset juustot.

Katso Antti Vahteran täsmäresepti.

4/ 5 Harmoninen, laadultaan erinomainen
Laatu vastaa hintaa
Valmis juotavaksi

Karitsa kääriytyy Dijoniin ja yrtteihin

Tämä aromikas vuoden luomuviini on parhaimmillaan aromikkaan tumman lihan seurassa. Suosittelenkin tarjoamaan sitä tällä kertaa medium-kypsän karitsanlihan seurassa.

Puhdista fileestä ylimääräiset kalvot. Mausta liha suolalla ja mustapippurilla. Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja pieni nokare voita. Lisää joukkoon valkosipulia ja muutamia timjaminoksia. Paista fileisiin kaunis pintaväri. Kun käännät lihat, lisää pannulle vielä reilu nokare voita ja lusikoi syntyvää voivaahtoa käännettyjen lihojen pintaan. Nosta lihat pannulta.

Hienonna reilusti lehtipersiljaa, timjamia ja minttua. Sekoita ne kulhossa ja painele yrttiseosta tiiviisti ruskistettujen fileiden ympärille.

Nosta uunivuokaan ja lämmitä vielä pikaisesti uunissa. Anna fileen vetäytyä noin 10 minuuttia ennen leikkaamista.

Lisukkeeksi lihalle sopii esimerkiksi voilla ja punaisella maidolla viimeistelty perunapyree.

Maistuvan kastikkeen annokselle valmistat helposti sekoittamalla valmiiseen majoneesiin oman makusi mukaan dijonsinappia, mustapippuria, sitruunanmehua ja suolaa.

Nosta perunapyreetä lautaselle ja asettele vetäytyneestä karitsanfileestä leikkaamasi viipaleet viereen. Lusikoi annokselle dijon-majoneesia ja tarjoile aromikkaan mehukkaan Vuoden luomupunkun kera.

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

89,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden tilaajien joukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 89,90 €. Vuosikerta sisältää 10 runsasta lehteä sekä kestotilaajan etuna Viinistä viiniin -vuosikirjan (avo 19,90 €). Kirjalahja toimitetaan kestotilaajille painotuoreena lokakuun lehden mukana.

Tilaa tästä