Itävallan kuplilla uuteen vuoteen

Viinivinkki 52/2018

Stift Klosterneuburg Mathäi Klassik Brut

Stift Klosterneuburg Mathäi Klassik Brut

544037, Alkon tuotesivu

Kuohuviini / Itävalta
Weingut Stift Klosterneuburg
Grüner Veltliner
16,88 € (0,75 l)

Viinin aromimaailma tarjoaa kypsää hedelmäisyyttä, yrttisyyttä ja jopa pippurista mausteisuutta. Veden kielelle nostattava viini runsaiden, punalihaisten kalojen kyytipojaksi.

Arvio: Avoin, hyvin kypsän hedelmäinen, vienosti pähkinäinen ja mausteinen tuoksu. Siinä on kypsää punaista omenaa, persikkaa, aprikoosia ja yrttejä. Kuiva, mutta lähes eksoottisen hedelmäinen maku on sekin suutuntumaltaan runsas ja aluksi lähes makean vivahteikas. Tuoksun aromit allekirjoittavasta, rotevastakin mausta voi lisäksi aistia sitrusmaisia ja mineraalisia vivahteita. Pehmeät kuplat tuovat makuun eloisuutta ja korostavat makua ryhdittävää sitruksista hapokkuutta. Kokonaisuus jättää hieman suuta supistavan, mutta veden kielelle nostattavan, lähes pippurisen jälkivaikutelman.

Ruokasuositus: Runsaat punalihaiset kalat. Myös selkeämakuiset, kuten paistetut tai grillatut vaaleat lihat yksinkertaisine lisukkeineen.

Katso Antti Vahteran täsmäresepti.

4/ 5 Harmoninen, laadultaan erinomainen
Edullinen ostos
Valmis juotavaksi

Täyteläisen runsaalla illanistujaisherkulla kohti uutta vuotta

Grüner Veltliner -lajikkeesta valmistettu kuohuva ryhdittää maukkaasti suuntäyttävää juustoherkkua.

Ainekset

4 annosta
kasvis, munaton
30 min
*
1 maalaisleipä
1 (300 g) camembert-juusto
2 rkl oliiviöljyä
1 oksa rosmariinia
*
Lisäksi:
1/2 granaattiomena
(päärynä- tai omenalohkoja)

Valmistusohje

1. Leikkaa leivän kuoreen juustokiekon kokoinen aukko. Koverra aukosta leipää pois niin, että juustokiekko mahtuu kokonaan leivän sisälle. Revi koverretut leivänpalat suupalan kokoisiksi.
2. Poista juuston kääreet ja aseta juustokiekko takaisin puiseen koteloon. Aseta juustokiekko koteloineen leivän sisälle. Leikkaa juuston pintaan pari viiltoa. Valuta päälle oliiviöljyä ja aseta päälle oksa rosmariinia. Nosta leipä leivinpaperin päälle uunipellille.
3. Kuumenna leipää 200-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia.
4. Levitä uunipellille leivän sisältä revityt leipäpalat. Jatka paistamista vielä 5–7 minuuttia, kunnes juusto on täysin sulanut ja leipäpalat paistuneet rapeiksi.
5. Leikkaa granaattiomena lohkoiksi ja irrota siemenet lohkojen kalvoista. Lisää granaattiomenan siemenet juuston päälle.
6. Tarjoa camambertleipä kuumana. Dippaile juuston joukkoon leivästä revittyjä leivänpaloja sekä halutessasi päärynä- ja omenalohkoja.

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

89,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 89,90 €. Vuosikerta sisältää 10 runsasta lehteä sekä kestotilaajan etuna Viinistä viiniin -vuosikirjan (avo 19,90 €). Kirjalahja toimitetaan kestotilaajille painotuoreena lokakuun lehden mukana.

Tilaa tästä