Vuoden kuohuviinin kuplia äideille!

Viinivinkki 18/2016

Stift Klosterneuburg Mathäi Klassik Brut

Stift Klosterneuburg Mathäi Klassik Brut

544037, Alkon tuotesivu

Kuohuviini / Itävalta
Weingut Stift Klosterneuburg
Grüner Veltliner
17,48 € (0,75 l)

Viinin aromimaailma tarjoaa kypsää hedelmäisyyttä, yrttisyyttä ja jopa pippurista mausteisuutta. Veden kielelle nostattava viini runsaiden, punalihaisten kalojen kyytipojaksi.

Arvio: Avoin, hyvin kypsän hedelmäinen, vienosti pähkinäinen ja mausteinen tuoksu. Siinä on kypsää punaista omenaa, persikkaa, aprikoosia ja yrttejä. Kuiva, mutta lähes eksoottisen hedelmäinen maku on sekin suutuntumaltaan runsas ja aluksi lähes makean vivahteikas. Tuoksun aromit allekirjoittavasta mausta voi lisäksi aistia sitrusmaisia ja mineraalisia vivahteita. Pehmeät kuplat tuovat makuun eloisuutta ja korostavat makua ryhdittävää sitruksista hapokkuutta. Kokonaisuus jättää hieman suuta supistavan, mutta veden kielelle nostattavan jälkivaikutelman.

Ruokasuositus: Runsaat punalihaiset kalat. Myös selkeämakuiset, kuten paistetut tai grillatut vaaleat lihat yksinkertaisine lisukkeineen.

Katso Antti Vahteran täsmäresepti.

4/ 5 Harmoninen, laadultaan erinomainen
Edullinen ostos
Valmis juotavaksi

Herkullinen alkuruoka tai iltapala korvasienistä, parsasta ja kylmäsavulohesta

Tämän viikkoisen viinin ruokasuositukseni on äitienpäivän herkku, jonka voit nauttia alkuruokana tai sellaisenaan esimerkiksi iltapalana.

Aloita valmistus korvasienimuhennoksesta. Jos käytät tuoreita korvasieniä, niin huuhtele halkaistut korvasienet ennen keittämistä runsaassa kylmässä vedessä. Näin saat sienistä helpoimmin hiekan pois. Laita huuhdellut sienet kattilaan kylmään veteen. Suhde kannattaa olla vähintään 1 osa sieniä ja 3 osaa vettä. Kuumenna vesi ja keitä sieniä kiehumishetkestä laskien vähintään 5 minuutin ajan. Huuhtele keittämisen jälkeen sienet huolellisesti juoksevalla, kylmällä vedellä. Keitä sienet toiseen kertaan samalla tavalla, vähintään viiden minuutin ajan. Toista myös keittämisen jälkeinen huolellinen huuhtelu kylmällä vedellä. Tämän jälkeen valuta sienet hyvin ja purista ylimääräinen vesi pois. Leikkaa sienet sitten muhennosta varten.

Laita kattilaan reilu nokare voita ja kuumenna. Kuullota sieniä, hienonnettua sipulia ja valkosipulia kattilassa kunnes sienistä irronnut neste on haihtunut. Lisää joukkoon kermaa, muutama oksa timjamia, suolaa ja pippuria. Kiehuttele hiljalleen, kunnes kerma paksuuntuu ja ”saostaa” muhennoksen. Poimi timjaminoksa pois, tarkista maku ja pidä lämpimänä.

Valmista tämän jälkeen parsat. Kuori ohuelti vihreää parsaa ja keitä ne al dente -kypsyyteen suolalla maustetussa vedessä. Varo kypsentämästä liikaa. Jäähdytä nopeasti esimerkiksi kylmän veden alla. Valuta ja kuivaa parsat keittiöliinalla. Asettele parsat esimerkiksi kolmen ryhmiin ja kietaise kylmäsavukirjolohiviipale ympärille. Laita ”paketit” uunivuokaan tai -pellille. Lämmitä parsapaketit uunissa. Voit halutessasi käyttää myös uunin grillivastuksia.

Nostele parsakääröjä lautaselle ja lusikoi mehevää korvasienimuhennosta seuraksi. Korkkaa Grüner Veltliner -lajikkeesta valmistettu kuohuviini ja nauti äitienpäivästä!

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 19,90 €.

Tilaa tästä