Veneton Sartori Regolo rustiikkisen lihapadan seuraan

Viinivinkki 2/2018

Sartori Regolo 2012

Sartori Regolo 2012
Luonteikas viini

428697, Alkon tuotesivu

Punaviini / IGT Rosso Veronese / Veneto, Italia
Sartori
Corvina Veronese
15,98 € (0,75 l)

Mehevän hedelmäinen, paahteinen, yrttinen ja luonteeltaan rustiikkisenkin vivahteikas punaviini riistalihan seuraan.

Arvio: Mehevän hedelmäinen tuoksu on luonteeltaan muheva. Siinä on kypsää kirsikkaa, luumua, pippurisuutta ja paahteista mausteisuutta. Keskitäyteläinen maku on sekin tuntuvan hedelmäinen. Tuoksun aromien lisäksi viinistä voi erottaa nahkaisuutta, makeita mausteita ja yrttisyyttä. Suutuntumalle antaa ryhtiä herkullisen kirsikkainen hapokkuus ja pehmeät tanniinit. Kokonaisuus jättää pitkään maistuvan, nahkaisen ja hapankirsikkaisen jälkivaikutelmaan.

Ruokasuositus: Selkeämakuiset riistalihat.

Katso Antti Vahteran täsmäresepti.

4/ 5 Harmoninen, laadultaan erinomainen
Laatu vastaa hintaa
Valmis juotavaksi

Pekoni ja smetana maustavat pitkään haudutetun lihapadan

Tämänkertaisen, mehevän punaviinin seurassa maistuu esimerkiksi tiivisarominen lihapata. Voit valmistaa sen vaikka naudan pala-, ulko- tai sisäpaistista.

Leikkaa liha kuutioiksi tai suikaleiksi. Kuumenna paistinpannulla tilkka öljyä ja ruskista lihoihin kaunis pintaväri. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää mukaan suikaloitua pekonia ja freesaa vielä hetkinen. Kun otat lihat pannulta, lorauta pannulle tilkka punaviiniä ja saat näin kaikki hyvät maut talteen.

Kuumenna padassa tilkka öljyä ja kuullota siinä runsaasti hienonnettua sipulia ja valkosipulia, sekä pieniä porkkanakuutioita. Lohko tai viipaloi pannuun vielä tuoreita herkkusieniä. Kun sipulit ovat hieman pehmenneet, lisää joukkoon pikkuriikkisen tomaattipyreetä ja pyörittele vielä hetkinen. Lisää seuraavaksi pataan ruskistetut lihapalat, pannulta huuhtomasi paistoliemi, tomaattimurskaa, tuoreita timjamin- ja rosmariininoksia ja kuutioitua suola- tai herkkukurkkua. Hauduttele hetkinen.

Lorauta pataan vielä hieman punaviiniä ja lisää lihalientä sen verran että kaikki raaka-aineet juuri ja juuri peittyvät.

Hauduttele pitkään padassa miedolla lämmöllä – tai mikäli lähdet ulkoilemaan, nosta pata uuniin.

Kun lihat ovat mukavan mureita ja pataruoka mehevöitynyt, tarkista maku. Lisää lopuksi joukkoon smetanaa ja sekoita.

Valmista padan lisukkeeksi esimerkiksi mehevän maukasta, punaiseen maitoon valmistettua perunapyreetä. Nostele lisuke lautaselle ja kauho lihapataa seuraksi.

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä ja lisäetuna 2 erikoisteemanumeroa sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 45,70 €.

Tilaa tästä