Muheva aussipunkku Confitin kylkeen

Viinivinkki 45/2017

Richard Hamilton Colton’s GSM 2015

Richard Hamilton Colton’s GSM 2015

497107, Alkon tuotesivu

Punaviini / McLaren Vale / Etelä-Australia, Australia
Richard Hamilton Wines
Grenache, Mourvèdre, Shiraz
14,24 € (0,75 l)

Muhevan mehevä, kypsää karhunvatukkaa, mustikkaa, mustaherukkaa, multaisuutta ja paahteista mausteisuutta aromeiltaan muistuttava, täyteläinen punaviini aromikkaan tumman lihan ja riistan seuraan.

Arvio: Tummasävytteinen, muheva, kypsän karhunvatukkainen, mustikkainen, mustaherukkainen tuoksu. Siinä on myös mustaa multaa ja paahteista mausteisuutta. Täyteläinen maku toistaa tuoksun tummat sävyt. Mehevää makua ryhdittää pehmeä tanniinisuus ja tammikypsytyksen tuoma mausteisuus. Kokonaisuus jättää hieman suklaisen ja kahvisen, tasaisen mehukkaan jälkivaikutelman.

Ruokasuositus: Yleisviiniksi aromikkaiden liharuokien ja erityisesti riistan seuraan. Myös kovat ja suolaiset juustot.

Katso Antti Vahteran täsmäresepti.

4/ 5 Harmoninen, laadultaan erinomainen
Edullinen ostos
Valmis juotavaksi

Isänpäiväksi takuuvarmasti maistuvaa ja helposti syntyvää ankkaherkkua

Isänpäivän herkku valmistuu nopeasti, turhaan keittiössä aikaa viettämättä. Hanki hyvin varustetusta ruokakaupasta perusranskalaista herkkua, omassa rasvassa kypsennettyä ja säilöttyä ankan koipi-reisipalaa, eli Confit de Canardia.

Avaa purkki ja laita se hetkiseksi hieman lämmitettyyn uuniin. Näin purkissa oleva rasva sulaa ja ankka-annokset on helpompi nostaa sieltä ulos. Laita koipi-reisipalat kuivalle pannulle ja kuumenna. Ankoista sulaa ylimääräinen rasva pois ja pannun kuumentuessa nahkaan muodostuu kaunis paistopinta. Nosta ankat uunipellille ja lämmitä loppuun uunissa. Liha on jo valmiiksi kypsää, joten pelkkä lämmitys riittää. Voit halutessasi jättää jopa pannulla lämmityksen väliin ja laittaa ankat suoraan uuniin.

Valmista lisukkeeksi juuriselleristä valmistettua, kermaista pyreetä. Kuori ja paloittele juurisellerit, sekä hienonna hieman salottisipulia. Kuullota hetki reilussa nokareessa voita, lisää kermaa, tuoretta timjamia ja suolaa. Hauduta hiljalleen kypsäksi. Nostele sattumat tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi. Lisää keitinkermaa saadaksesi pyreeseen haluamasi paksuuden.

Wokkaa tai valmista kattilassa toiseksi lisäkkeeksi halkaistuista kirsikkatomaateista, hienonnetusta sipulista, valkosipulista, kapriksista, oliiveista ja tilkasta balsamietikkaa mehevä kasvislisäke, jonka viimeistelet reilulla tuoreella timjamilla.

Nostele lautaselle selleripyreetä, asettele koipi-reisipala viereen ja viimeistele mehevällä kasvislisukkeella.

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä ja lisäetuna 2 erikoisteemanumeroa sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 45,70 €.

Tilaa tästä