Valkopippurinen luomu-grüner Itävallasta

Viinivinkki 28/2017

Pratsch Grüner Veltliner 2016

Pratsch Grüner Veltliner 2016

577837, Alkon tuotesivu

Valkoviini / DAC Weinviertel / Niederösterreich, Itävalta
Stefan Pratsch
Grüner Veltliner
14,99 € (0,75 l)

Kuiva ja ryhdikäs valkoviini on valkopippurisen mausteinen, omenainen ja mineraalinen - runsaat punalihaiset kalaruoat.

Arvio: Runsas ja hedelmäinen tuoksu on omenainen, sitruksinen ja mausteinen. Siitä voi erottaa lisäksi herukkapensaan aromeja. Kuiva ja ryhdikäs maku on melko runsas ja roteva. Viinissä on reilusti hapokkuutta, mikä tuo siihen rakennetta sekä eloisuutta. Viini on myös varsin mausteinen, muistuttaen muun muassa valkopippuria. Suutuntuma on notkea, tiivis ja kokonaisuus jättää pitkään suussa viipyvän, mineraalisen, nielua lämmittävän jälkivaikutelman.

Ruokasuositus: Runsaat punalihaiset kalaruoat. Myös selkeämakuinen paistettu vaalea liha ja täyteläiset salaatit.

Katso Antti Vahteran täsmäresepti.

4/ 5 Harmoninen, laadultaan erinomainen
Edullinen ostos
Valmis juotavaksi

Mehevä haukipihvi tarjoillaan burgerina aromikkaiden lisukkeiden kera

Ainekset

40 min + maustumiseen 1-12 h
*
600 g haukifileetä (ruodottomana)
2 dl kermaa
2 munanvalkuaista
2 tl suolaa
*
Paistamiseen:
voita
*
Pikkelöity kaali ja -kurkku:
3 dl vettä
1 dl sokeria
1 dl väkiviinaetikkaa
1 kurkku ohuina viipaleina
1/2 punakaali ohuina suikaleina
*
Piparjuurimajoneesi:
2 dl majoneesia
2 rkl raastettua piparjuurta
*
Lisäksi:
4 Reissumies-leipää (tumma Reissumies)
200 g leipäjuustoa
salaattia

Valmistusohje

1. Valmista pikkelöidyt kasvikset edellisenä päivänä. Kiehauta vesi, sokeri ja etikka. Jäähdytä.
2. Aseta kurkku sekä punakaali omiin astioihin ja kaada liemi puoliksi molemmille.
3. Anna maustua vähintään tunti, mieluiten seuraavaan päivään.
4. Valmista haukipihvit. Jauha kala monitoimikoneessa hienoksi.
5. Lisää loput ainekset koneen pyöriessä. Jauha tasaiseksi massaksi.
6. Muotoile massa käsin pihveiksi.
7. Paista pihvejä voissa pannulla, kunnes ne saavat kauniin värin. Kypsennä pihvit loppuun uunissa 120 asteessa noin 12 minuuttia.
8. Pihvien kypsyessä, sekoita majoneesin ainekset.
9. Kuumenna leivät uunissa rapeiksi.
10. Kokoa hampurilaiset. Aseta salaattia leivän päälle, seuraavaksi punakaalia, haukipihvi, viipale leipäjuustoa, kurkkua ja majoneesia. Laita kansi päälle, purista hieman kasaan ja nauti.

  • Yksi kommentti artikkeliin ”Pratsch Grüner Veltliner 2016

    1. Ei paha, mutta oikea arvio on mielestäni 3 tähteä ja 0 hintalaatu. Maussa ananasjaffaa. Tuoksu mitäänsanomaton. (Pratsch 2016, syötiin itse kokatun kokonaisen kanan kanssa.)

      Ensimmäinen arvio, josta olin aika selvästi eri mieltä (runsaasti samaa mieltä ollut arvioista).

    Kommentoi

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä ja lisäetuna 2 erikoisteemanumeroa sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 45,70 €.

Tilaa tästä