Pinkki kuohuviini kruunaa possunkyljen

Viinivinkki 29/2018

Pongrácz Méthode Cap Classique Rosé Brut

Pongrácz Méthode Cap Classique Rosé Brut

520977, Alkon tuotesivu

Kuohuviini / WO Western Cape / Etelä-Afrikka
Cave de Pongrácz
Chardonnay, Pinot Noir
15,99 € (0,75 l)

Arvio: Melko avoin, aromeiltaan kypsän punaisia marjoja, kuten puolukkaa, karpaloa, vadelmaa ja vienoa mansikkaakin muistuttava tuoksu. Siinä on lisäksi hentoa yrttisyyttäkin. Kuiva maku on varsin täyteläinen ja toistaa tuoksun aromit. Viinistä voi lisäksi erottaa paahteisuutta, kypsää punaista omenaa ja kukkaisuuttakin. Eloisat kuplat tuovat suutuntumaan eloa ja kantavat kokonaisuutta vienosti suuta supistavaan, kirsikkaiseen jälkivaikutelmaan.

Ruokasuositus: Paistettu tai grillattu vaalea liha. Myös täyteläiset pastaruoat.

4/ 5 Harmoninen, laadultaan erinomainen
Edullinen ostos
Valmis juotavaksi

Rapeaksi paahdettu possunkylki raikkaan salaatin kera

noin 4 annosta
noin 1 kg luutonta porsaankylkeä, nahal- la tai ilman
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1 sipuli
3 laakerinlehteä
2–3 oksaa rosmariinia
1 tlk (à 3,3 dl) olutta tai vettä

Glaseerauskastike

2 1/2 dl omenasosetta 5 dl appelsiinimehua 1 dl vaahtersiirappia
Pellin voiteluun
1 rkl rypsiöljyä

  1. Pyyhi liha kuivaksi. Voit halutessasi poistaa nahan, mutta jätä rasva pin- taan. Suolaa ja pippuroi liha kauttaal- taan. Nosta uunivuokaan.
  2. Kuori ja lohko sipuli. Lisää vuokaan sipulilohkot, laakerinlehdet, rosmariinit ja olut. Peitä tiiviisti foliolla ja nosta 150-asteiseen uu- niin noin neljäksi tunniksi.
  3. Keitä glaseerauskastike. Mittaa aineet kattilaan ja anna kiehua hissukseen noin 1,5 tun- tia tai kunnes neste on haihtunut noin puoleen ja muuttunut sakeammaksi. Jäähdytä ja säilytä jääkaapissa.
  4. Ota vuoka uunista ja anna jäähtyä hetki. Nosta liha pois liemestä ja kääri kel- muun. Anna jäähtyä huoneenläm- pöiseksi ja nosta jääkaappiin.
  5. Leikkaa jääkaappikylmä liha noin puolen sentin viipaleiksi. Voitele viipaleet molemmin puolin glaseerauskastikkeella ja nosta kevyesti voidellulle uunipellille. Paahda viipalei- ta 225-asteisessa uunissa noin 20 mi- nuuttia. Käännä ja voitele viipaleita ker- ran pari paahtamisen aikana.
  6. Tarjoa glaseerattu possu uunipaahdettujen tomaattien ja salaatin kanssa.

Vinkki: Jääkaappikylmä liha leikkautuu siistimmin kuin uunilämmin. Liha sopii erinomaisesti myös munakkaisiin, pyttipannuihin ja pastan kanssa tarjottavaksi.

Alkuperäinen resepti Kati Pohja / Kuohuviini -teemalehti 2016.

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 19,90 €.

Tilaa tästä