Vivahteikas Mayun Malbec naudanfileelle

Viinivinkki 29/2017

Mayu Reserva Malbec 2013

Mayu Reserva Malbec 2013
Luonteikas viini

922057, Alkon tuotesivu

Punaviini / Valle de Elqui / Chile
Viña Mayu
Malbec
12,99 € (0,75 l)

Hieman kehittynyt, moniulotteinen, hapankirsikkainen, nahkainen ja mausteinen, eläimellisen rustiikkinen viini aromikkaiden tummien liharuokien seuraksi.

Arvio: Hieman kehittynyt, varsin moniulotteinen, hapankirsikkainen, nahkainen ja mausteinen tuoksu. Täyteläinen maku toistaa tuoksun aromit. Viiniä sävyttää luonteikas eläimellinen, nahkainen ja kuivattuihin hedelmiinkin vivahtava aromikkuus. Luonteeltaan varsin rustiikkinen kokonaisuus saa ryhdin pehmeästä tanniinisuudesta ja hapankirsikkaisesta hapokkuudesta. Viini jättää pitkän, luonteikkaan jälkivaikutelman.

Ruokasuositus: Aromikkaat tummat lihat ja kovat, suolaiset juustot.

Katso Antti Vahteran täsmäresepti.

4/ 5 Harmoninen, laadultaan erinomainen
Edullinen ostos
Valmis juotavaksi

Naudanfilee kypsyy meheväksi kolumbialaisittain pyyhkeen sisällä

Lomo al trapo – Sisäfileetä pyyhkeessä:

1–1,5 kg mureaa naudan sisäfileetä
hienoa merisuolaa ja mustapippuria
1 kg karkeaa merisuolaa
5 dl vahvaa porter-olutta
1 valkosipuli
nippu tuoretta rosmariinia
2 keittiöpyyhettä
rautalankaa ja pihdit

Ota liha huoneenlämpöön tunti ennen kypsentämistä. Puhdista lihasta kalvot. Mausta hienolla merisuolalla ja mustapippurilla.

Levitä yksi keittiöpyyhe pöydälle ja kaada sen päälle kilo karkeaa merisuolaa tasaiseksi kerrokseksi.

Kasta toinen pyyhe porter-oluessa. Levitä märkä pyyhe suolapedille. Aseta filee pyyhkeiden päälle.

Viipaloi valkosipulinkynnet. Ripottele lihan päälle viipaloituja valkosipulinkynsiä ja rosmariininoksia.

Kääri liha pyyhkeiden sisään. Sulje paketti tiiviisti rautalangan avulla.

Kypsennä liha paketissa avotulella, joko nuotiossa, grillissä tai takassa: Aseta käärö tulen keskelle ja paista ensin 7 minuuttia yhdeltä puolelta. Käännä paketti varovasti pihdeillä ja paista toiselta puolelta 7 minuuttia. Näin saat lihasta roseeta. Jos haluat lihasta kypsempää, kypsennä 10–15 minuuttia per puoli. Myös fileen koko vaikuttaa kypsymisaikaan.

Kun lihaa on kypsennetty haluttu aika, nosta paketti pois tulesta. Poista varovasti palanut suojapaketti ja kääri liha folioon vetäytymään noin varttitunniksi. Leikkaa vetäytynyt sisäfilee sentin paksuisiksi siivuiksi. Voit tarvittaessa maustaa siivut ripauksella suolahiutaleita.

Tarjoile liha esimerkiksi salaatin ja valkosipuliperunoiden kera.

Resepti: Michel Garzón
Kuva: Sami Piskonen

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä ja lisäetuna 2 erikoisteemanumeroa sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 45,70 €.

Tilaa tästä