Suomalaisia makuja itsenäisyyspäivään

Viinivinkki 48/2017

Mayer Wiener Gemischter Satz 2016

Mayer Wiener Gemischter Satz 2016

553427, Alkon tuotesivu

Valkoviini / Qualitätswein Wien / Itävalta
Mayer am Pfarrplatz
Grüner Veltliner, Riesling, Rotgipfler, Zierfandler
14,95 € (0,75 l)

Arvio: Kypsän hedelmäinen, persikkaa, makeaa punaista omenaa ja aprikoosia aromeiltaan tarjoava tuoksu. Keskitäyteläinen maku on myös kypsän hedelmäinen ja siinä on reilusti tuoksun lupaamaa persikkaa, sitruksia ja mineraalisuuttakin. Eloisan hapokkuuden jämäköittävä kokonaisuus jättää pitkän, veden kielelle nostattavan, mineraalisen jälkivaikutelman.

Ruokasuositus: Monikäyttöinen kala- ja äyriäisviini.

Katso Antti Vahteran täsmäresepti.

4/ 5 Harmoninen, laadultaan erinomainen
Edullinen ostos
Valmis juotavaksi

Aromikas suomiburgeri viimeistellään pikkelöidyillä kasviksilla ja piparjuurimajoneesilla

4 annosta
30 min + maustumiseen 1-12 h

600 g haukifileetä (ruodottomana)
2 dl kermaa
2 munanvalkuaista
2 tl suolaa

Paistamiseen:
voita

Pikkelöitykaali ja -kurkku:
1 kurkku ohuina viipaleina
1/2 punakaali ohuina suikaleina
3 dl vettä
1 dl sokeria
1 dl väkiviinaetikkaa

Piparjuurimajoneesi:
2 dl majoneesia
2 rkl raastettua piparjuurta

Lisäksi:
4 Reissumies-leipää (tumma Reissumies)
200 g leipäjuustoa
salaattia

1.Valmista pikkelöidyt kasvikset edellisenä päivänä. Kiehauta vesi, sokeri ja etikka. Jäähdytä.
2. Aseta kurkku sekä punakaali omiin astioihin ja kaada puolet liemestä molempien päälle.
3. Anna maustua vähintään tunti, mieluiten seuraavaan päivään.
4. Valmista haukipihvit. Jauha kala monitoimikoneessa hienoksi.
5. Lisää loput ainekset koneen pyöriessä. Jauha tasaiseksi massaksi.
6. Muotoile massa käsin pihveiksi.
7. Paista pihvejä pannussa voissa, kunnes ne saavat kauniin värin. Kypsennä pihvit loppuun uunissa 120 asteessa noin 12 minuuttia.
8. Pihvien kypsyessä, sekoita majoneesin ainekset.
9. Kuumenna leivät uunissa rapeiksi.
10. Kokoa hampurilaiset. Aseta salaattia leivän päälle, seuraavaksi punakaalia, haukipihvi, viipale leipäjuustoa, kurkkua ja majoneesia. Laita kansi päälle, purista hieman kasaan ja nauti.

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä ja lisäetuna 2 erikoisteemanumeroa sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 45,70 €.

Tilaa tästä