Edullinen ja herkullinen samppanja risoton kera vuoden vaihtoon

Viinivinkki 52/2017

La Chouette de Champillon Champagne Brut

La Chouette de Champillon Champagne Brut

910537, Alkon tuotesivu

Samppanja / AC Champagne / Ranska
SARL Les Vignobles Champenois

30,11 € (0,75 l)

Arvio: Hedelmäinen tuoksu on hieman kehittynyt, mutta silti luonteeltaan raikas. Siinä on kypsää vihreää omenaa, persikkaa, sitruksisia, mineraalisia ja paahteisiakin sävyjä. Maku on kuiva, mutta hedelmäinen. Se tuo mieleen mineraalisen maaperän, paahdetun pähkinän ja leivän. Tyylikkäät pienet kuplat tuovat suutuntumaan mukavan tyylikästä eloisuutta. Kokonaisuus jättää pitkän, miellyttävän pähkinäisen jälkivaikutelman.

Ruokasuositus: Grillatut tai paistetut äyriäiset. Kokeile vaikkapa jättikatkaravun pyrstöjä. Myös kermaiset valkohomejuustot.

Katso Antti Vahteran täsmäresepti.

4/ 5 Harmoninen, laadultaan erinomainen
Laatu vastaa hintaa
Valmis juotavaksi

Rapea chorizo viimeistelee mehevän lohen kanssa tarjottavan risoton

Vuoden vastaanottamiseen liittyy kaikennäköistä ja -makuista tarjottavaa. Kuplajuoma on tällöin ruoan kannalta oivallisin valinta. Tämänkertainen suositukseni tälle samppanjalle voisi olla vaikkapa täyteläinen, paistettu lohiannos.

Valmista kalalle lisäkkeeksi runsasmakuinen risotto. Kuullota hienonnettua salottisipulia ja risottoriisiä tilkassa öljyä. Lisää kanalientä joukkoon vähitellen, koko ajan sekoittaen. Lisää nestettä vain sen verran että riisi juuri ja juuri peittyy. Sekoita, kunnes neste on taas imeytynyt. Toista tätä vaihetta, kunnes riisi on ”al dente” –kypsää. Raasta lopuksi joukkoon parmesaania ja sitruunankuorta. Tarkista maku. Lisää risoton pintaan loppuvaiheessa reilusti pieneksi kuutioitua, rapeaksi kuivalla pannulla tai uunivastusten alla paistettua chorizo-makkaraa. Tarjoa hieman punertavaksi jätetyn, paistetun lohiviipaleen ja herkullisen La Chouette de Campillonin samppanjan kera.

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

89,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 89,90 €. Vuosikerta sisältää 10 runsasta lehteä sekä kestotilaajan etuna Viinistä viiniin -vuosikirjan (avo 19,90 €). Kirjalahja toimitetaan kestotilaajille painotuoreena lokakuun lehden mukana.

Tilaa tästä