Mehevää Hewitsonia naudan ribseille

Viinivinkki 27/2017

Hewitson Baby Bush Mourvèdre 2014

Hewitson Baby Bush Mourvèdre 2014

448047, Alkon tuotesivu

Punaviini / Barossa Valley / Etelä-Australia, Australia
Hewitson
Mourvèdre
14,99 € (0,75 l)

Muhevan mehevä, makean mausteinen, runsaan hedelmäinen, pippurinen ja yrttinen, rustiikkisluonteinen viini aromikkaiden liharuokien seuraan.

Arvio: Muheva, leveä, aurinkoa huokuva, makean mausteinen ja runsaan hedelmäinen tuoksu. Melko täyteläinen, mehevän mehukas maku. Tuoksun aromit seuraavat tarkasti makuun. Viinissä on lisäksi kuivattuja hedelmiä ja pippurisuutta - myös orastavaa nahkaisuutta. Runsas suutuntuma saa ryhtiä kypsästä tanniinisuudesta. Viini jättää yrttisen maalaismaisen jälkivaikutelman.

Ruokasuositus: Aromikkaat tummat liharuoat. Erityisesti riista.

Katso Antti Vahteran täsmäresepti.

4/ 5 Harmoninen, laadultaan erinomainen
Edullinen ostos
Valmis juotavaksi

Naudan ribsit maustetaan aromikkaalla marinadilla ja tarjoillaan sellerihillon kera

Ainekset

6 annosta
*
2 kg naudan ribsejä poikkiluin leikattuina
2 l vettä
1/2 dl hienoa merisuolaa
*
Marinadi:
8 kuivattua guajillo-chiliä
4 kuivattua ancho-chiliä
4 dl vettä kiehuvana
1 tl juustokuminan siemeniä
1 tl aniksen siemeniä
1 tl kuivattua oreganoa
6 valkosipulinkynttä kuorineen
1/2 dl valkoviinietikkaa
3 rkl muscovado- tai fariinisokeria
*
Sellerihillo:
1 varsiselleri
1 tl ruskeita sinapinsiemeniä
1 dl vettä
3/4 dl etikkaa
1 3/4 dl hillo- ja marmeladisokeria
*
Lisäksi:
tuoretta lipstikkaa
4 retiisiä ohuina viipaleina

Valmistusohje

Edellisenä päivänä:
1. Laita ribsit isoon kattilaan, lisää vesi ja suola.
2. Kiehauta. Kuori liemen pintaan kertyvä tumma vaahto pois.
3. Hauduta liedellä miedolla porinalla tai 100-asteisessa uunissa 4-5 tuntia, kunnes liha on mureaa, mutta luut pysyvät vielä juuri ja juuri kiinni lihassa.
4. Jätä lihat keitinliemeen jäähtymään, kun valmistat marinadin.
5. Poista chileistä kannat ja avaa ne käsin. Rapsuttele siemenet pois. Revi chilit muutamaan pienempään osaan ja laita palat kulhoon.
6. Kaada kuuma vesi chilien päälle ja anna pehmetä 20 minuuttia.
7. Laita pehmenneet chilit ja loput marinadin ainekset tehosekoittimeen tai yleiskoneeseen, jauha tahnaksi. Lisää tarvittaessa tilkka vettä, jos tahna tuntuu liian kuivalta.
8. Valuta ribsit liemestä ja hiero ne kauttaaltaan marinaditahnaan. Anna marinoitua yön yli.
9. Valmista sellerihillo. Putsaa ja leikkaa varsiselleri 3 mm viipaleiksi.
10. Laita kaikki ainekset kattilaan ja kiehauta.
11. Alenna lämpöä ja keitä vielä viisi minuuttia. Nosta pois liedeltä.
12. Purkita ja jäähdytä jääkaapissa.

Grillauspäivänä: 
1. Pyyhi lusikalla ribseistä ylimääräinen maustetahna talteen ja grillaa ribsit joka puolelta kauniin paahtuneiksi.
2. Sekoita talteen ottamaasi maustetahnaan tilkka vettä ja lämmitä se pienessä kasarissa grillin laidalla ribsien kera tarjottavaksi kastikkeeksi.
3. Leikkaa ribsit paloiksi luiden välistä ja asettele tarjoiluvadille.
4. Koristele lipstikalla, retiisillä ja sellerihillolla.

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä ja lisäetuna 2 erikoisteemanumeroa sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 45,70 €.

Tilaa tästä