Vuoden roseeviiniä ja paahdettua perunasalaattia

Viinivinkki 22/2018

Escapada Vinho Verde Rosé 2017

Escapada Vinho Verde Rosé 2017

408387, Alkon tuotesivu

Roseeviini / DOC Vinho Verde / Portugali
Casa de Vila Verde
Espadeiro, Touriga Nacional, Vinhao
Kevyempi lasipullo
8,98 € (0,75 l)

Arvio: Raikas, kypsän marjainen, eloisan herkullinen tuoksu. Siinä on reilusti kypsää kirsikkaa, herukkaa ja makean vadelmaisiakin aromeja. Lähes kuiva maku toistaa tarkasti tuoksun lupaamat aromit, erityisesti tuntuvan kirsikkaisuuden. Tuoreesta mausta nousee esiin myös mustaherukkaiset, viehkeästi makean mausteiset ja yrttisetkin vivahteet. Suutuntuma on hennosta makeudesta huolimatta hyvin ryhdikäs, sillä eloisa sitruksinen hapokkuus ja sitä korostava, kieltä kevyesti kutitteleva hiilidioksidisuus antavat viiniin eloa ja kantavat kokonaisuutta veden kielelle nostattavaan, punaista omenaakin muistuttavaan jälkivaikutelmaan.

Ruokasuositus: Monikäyttöinen roseeviini kesäisten antimien seuraan. Salaatit, punainen kala ja vaalea liha maistuvat eloisan roseen seurassa.

4/ 5 Harmoninen, laadultaan erinomainen
Löytö
Valmis juotavaksi

Rehellisen maalaismainen perunasalaatti viimeistellään chorizolla ja chorizomajoneesilla

Herkullisen marjaisen vuoden roseen seuraan valmistuu helposti rustiikkinen rustiikkinen salaatti:

Ainekset

6 pääruoka- tai 10 pikkuannosta
gluteeniton, maidoton
1 h
*
1 kg perunaa (Lapin puikulaa)
1–2 rkl rypsiöljyä
1 tl suolaa
1 prk (340 g) hillosipuleita
200 g vihreitä neulapapuja
6 munaa
vettä
1 tl suolaa
2 sydänsalaattia
1 ruukku lipstikkaa
mustapippuria
*
Chorizomajoneesi:
1 (200 g) chorizomakkara
2 dl + 1/2 dl rypsiöljyä
2 keltuaista
1 rkl Dijon-sinappia
1 tl suolaa
1 rkl sitruunamehua
1 rkl valkoviinietikkaa
1 valkosipulinkynsi

Valmistusohje

1. Pese perunat ja puolita pituussuunnassa. Asettele leivinpaperoidulle uunipellille leikkauspinta ylöspäin. Pirskottele pintaan kevyesti öljyä, mausta suolalla.
2. Valuta hillosipulit ja kuivaa ne kevyesti talouspaperilla. Lisää hillosipulit pellille.
3. Paahda 200-asteisen uunin keskiosassa noin 40 minuuttia, kunnes potut ovat paahtuneita. Nosta tarvittaessa lopussa lämpötila 220 asteeseen.
4. Valmista majoneesi perunoiden paahtuessa. Kuori chorizo (tarvittaessa) ja paloittele. Laita palat kylmälle paistinpannulle, lämmitä hitaasti kuumaksi. Lisää 2 dl rypsiöljyä ja anna makkaroiden tiristä rapeiksi öljyssä.
5. Nosta makkarat reikäkauhalla talouspaperille kuivamaan.
6. Kaada öljy lämmönkestävään astiaan ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
7. Lisää chorizoöljyyn rypsiöljyä sen verran, että öljyä on yhteensä 3 dl.
8. Sekoita keltuaiset ja sinappi kulhossa. Lisää chorizoöljyä keltuaisseokseen tipottain koko ajan vatkaten, kunnes seos emulgoituu eli paksunee. Jatka öljyn lisäämistä ohuena nauhana voimakkaasti vatkaten, kunnes kaikki öljy on käytetty.
9. Mausta majoneesi suolalla, sitruunamehulla, etikalla ja raasta joukkoon kuorittu valkosipulinkynsi.
10. Keitä pavut kypsiksi suolavedessä, noin 2 minuuttia. Keitä myös munat, noin 9 minuuttia.
11. Jäähdytä munat, kuori ja puolita. Pese sydänsalaatit ja leikkaa pituussuunnassa lohkoiksi.
12. Kokoa salaatti latomalla perunat, hillosipulit, pavut, kananmunat ja sydänsalaatti tarjoiluvadille tai kulhoon. Ripottele päälle chorizot, rouhi päälle mustapippuria ja koristele lipstikalla. Tarjoa chorizomajoneesin kera.

Kaada lasiin hyvin viilennettyä Vuoden roseeviiniä ja nauti makujen harmoniasta!

Vinkki: Chorizot ja majoneesin voi valmistaa muutama päivä ennen juhlia. Säilytä molempia kylmässä. Nosta molemmat huoneenlämpöön pehmenemään muutama tunti ennen tarjoilua. Paahda perunat ja keitä munat aiemmin samana päivänä.

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä ja lisäetuna 2 erikoisteemanumeroa sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 45,70 €.

Tilaa tästä