Errázuriz Estate Sangiovese

Viinivinkki 37/2007

Errazuriz Estate Sangiovese Reserva 2010

Errazuriz Estate Sangiovese Reserva 2010

Poistunut valikoimasta

Punaviini / Aconcagua Valley / Chile
Viña Errázuriz
Sangiovese (100 %)
(0,75 l)

Arvio: Avoin, kypsän marjainen tuoksu. Siinä on lisäksi hentoa nahkaisuutta, savua ja yrttisyyttä. Keskitäyteläinen maku on suutuntumaltaan napakka. Tyyliltään rustiikkista makua sävyttää tuoksun aromien lisäksi mausteisuus ja punasävytteisen marjainen aromikkuus. Napakat hapot antavat makuun ryhtiä ja kantavat makua hieman suuta supistavaan jälkivaikutelmaan.

Ruokasuositus: Pitkään haudutetut, reilusti hapokkaat pataruoat.

3/ 5 Laadukas ja hyvin tehty
Edullinen ostos
Valmis juotavaksi

Arvio

Tämän viikon maistuvana viinivinkkinä on chileläinen punaviini – Errázuriz Estate Sangiovese. Sangiovese-lajikkeesta valmistetun viinin tuoksu on nuorekas, makean marjainen ja hieman yrttinen. Siinä on myös nahkaa ja hieman kuivattujen hedelmien aromeja. Keskitäyteläinen, rustiikkisen roteva maku on rakenteeltaan ryhdikäs. Maku saa maukasta ryhtiä yrttisestä aromikkuudesta, marjaisesta hapokkuudesta ja hieman suuta kuivattavasta tanniinisuudesta. Aromeiltaan maku seuraa yrttisen marjaista tuoksua. Kokonaisuus jättää tasaisen ja pitkän, hieman savuisen ja maanläheisen jälkivaikutelman.

Viinin seuraksi

Rustiikkisen chileläisen, maalle hieman epätavallisen sangiovese – lajikkeesta valmistetun viinin seurassa maistuvat tummat liharuoat ja linnut. Voit valmistaa viinille vaikkapa ankan rintafilettä yrttisessä vadelmakastikkeessa. Valmista ensin kastike freesaamalla hienonnettua salottisipulia, valkosipulia ja omenaa voissa. Lisää vielä hienonnettua timjamia ja rosmariinia. Kaada päälle täyteläistä punaviiniä, tilkka balsamietikkaa, ripaus sokeria ja reilusti vadelmia. Mausta vielä suolalla ja mustapippurilla. Keitä hiljalleen kasaan kunnes noin kolmannes on jäljellä. Siivilöi, tarkista maku ja suurusta halutessasi. Tee huoneenankan rintafileen rasvapuolelle ristiviillot. Laita file kylmälle pannulle rasvapuoli alaspäin. Lämmitä pannu hitaasti, jolloin ylimääräinen rasva sulaa pois. Käännä file kun rasvapuoli on saanut kauniin värin. Ota nopeasti väri myös ”lihapuolelle” ja kypsennä file 130 asteisessa uunissa kunnes ankan sisälämpötila on 54 astetta. Anna fileen vetäytyä folioon käärittynä noin 10 minuuttia. Leikkaa viipaleiksi ja tarjoa uunissa paistettujen ranskalaisten ja raikkaan salaatin kanssa.

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

89,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden tilaajien joukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 89,90 €. Vuosikerta sisältää 10 runsasta lehteä sekä kestotilaajan etuna Viinistä viiniin -vuosikirjan (avo 19,90 €). Kirjalahja toimitetaan kestotilaajille painotuoreena lokakuun lehden mukana.

Tilaa tästä