Moniulotteinen Duriuksen Tempranillo possunkyljelle

Viinivinkki 30/2017

Durius Tempranillo 2013

Durius Tempranillo 2013
Luonteikas viini

407397, Alkon tuotesivu

Punaviini / Vino de la Tierra Castilla y León / Kastilia-León, Espanja
Haciendas Durius
Tempranillo
10,48 € (0,75 l)

Moniulotteinen, hieman kehittynyt, paahteinen ja kuivattuja hedelmiä muistuttava viini grillatun lihan seuraan.

Arvio: Moniulotteinen, hieman kehittynyt tuoksu on tummasävytteinen. Siinä on paahteisuutta, kuivattuja hedelmiä ja makeita mausteita - myös muhevaa maaperän multaisuutta. Melko täyteläinen maku seuraa tarkasti tuoksun aromeja. Viinissä on myös hapankirsikkaa ja orastavaa nahkaisuutta. Pehmeät tanniinit antavat makuun ryhtiä ja kannattavat kokonaisuutta kuivattua luumua, viikunaa ja taatelia muistuttavaan, reilun paahteiseen jälkivaikutelmaan.

Ruokasuositus: Paistetut tai grillatut liharuoat. Myös kovat ja suolaiset juustot.

Katso Antti Vahteran täsmäresepti.

4/ 5 Harmoninen, laadultaan erinomainen
Edullinen ostos
Valmis juotavaksi

Antti Vahteran maukas marinadi takaa herkullisen lopputuloksen mehevälle possunkyljelle

Ainekset

1 kg luullista, lihaisaa porsaankylkeä
5 l vettä
250 g suolaa

Marinadi

3 kpl punasipulia
3 kpl keltasipulia
2 kpl punaista paprikaa
1 dl oliiviöljyä
5 rkl tomaattipyreetä
5 kpl säilöttyjä purkkitomaatteja
1 dl valkoista balsamicoa
5 rkl fariinisokeria
5 rkl siirappia
5 rkl kidesokeria
1 punainen chili silputtuna
2 appelsiinin raastettu kuori ja mehu
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
2 dl Coca-Colaa
4 rkl Dijon-sinappia
muutamia tippa tabascoa
mustapippuria myllystä
suolaa

Valmistusohje

Mittaa veteen suola ja anna kiehua, kunnes suola on liuennut. Nosta porsaankylkipalat kuumaan liemeen. Kun vesi alkaa uudelleen kiehua, kuori reikäkauhalla pinnalle muodostuvaa vaahtoa pois. Anna kylkipalojen kiehua hiljalleen reilu puoli tuntia. Tarkkaile, ettei liha kypsy liian hajoavaksi. Nosta lihat reikäkauhalla liinan päälle valumaan.

Sivele jäähtyneisiin kylkipaloihin marinadia ja grillaa miedolla lämmöllä kauttaaltaan rapeiksi. Sivele lihoille marinadia grillauksen aikana ja myös sen jälkeen. Leikkaa reiluiksi viipaleiksi ja herkuttele sormin, muista välittämättä.

Marinadi

Kuori sipulit ja poista halkaistuista paprikoista siemenet. Pilko sipulit ja paprikat noin 2 cm:n paloiksi. Savusta sipuleita ja paprikoita savustuspussissa tai -pöntössä 15 minuuttia. Kuumenna laakeassa padassa oliiviöljy ja kumoa öljyyn kaikki ainekset. Kuullota hetki sekoittaen, laske lämpöä ja peitä pata kannella. Anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes kastike on sopivan sakeaa.

Kaada kastike tehosekoittimeen ja anna pyöriä tasaiseksi. Halutessasi voit vielä siivilöidä kastikkeen saadaksesi siitä täysin tasaisen.

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä ja lisäetuna 2 erikoisteemanumeroa sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 45,70 €.

Tilaa tästä