Anakena Ona Viognier Riesling Chardonnay

Viinivinkki 44/2011

Anakena Ona Viognier Riesling Chardonnay 2010

Anakena Ona Viognier Riesling Chardonnay 2010

Poistunut valikoimasta

Valkoviini / Chile
Arco Iris
Viognier (35 %), Riesling (35 %), Chardonnay (30 %)
16,14 € (0,75 l)

Arvio: Kypsän hedelmäinen, lähes eksoottinen, kukkainenkin tuoksu. Kuiva, mutta erittäin runsaan hedelmäinen maku. Tuoksun aromien lisäksi makua sävyttävät vielä makea mausteisuus ja hento hunajaisuus. Eloisat hapot tuovat makuun tarvittavaa ryhtiä. Kokonaisuus jättää pitkähkön, aprikoosisen ja sitrusmaisen jälkivaikutelman.

Ruokasuositus: Paistettu tai grillattu punalihainen kala ja selkeämakuiset, paistetut vaaleat lihat.

Katso Antti Vahteran täsmäresepti.

4/ 5 Harmoninen, laadultaan erinomainen
Laatu vastaa hintaa
Valmis juotavaksi

Arvio

Tämän viikon viinisuosituksessani, chileläisessä valkoviinissä yhdistyvät herkullisesti kolme rypälelajiketta, Viognier, Riesling ja Chardonnay. Viinissä on avoin, kypsän hedelmäinen, lähes eksoottinen ja kukkainen, runsas tuoksu. Kuivasta, mutta erittäin kypsän hedelmäisestä mausta voi tuoksun aromien lisäksi erottaa vielä makeaa mausteisuutta ja hentoa hunajaisuutta. Eloisat hapot tuovat makuun tarvittavaa ryhtiä. Kokonaisuus jättää pitkähkön, aprikoosiin ja sitrushedelmiin vivahtavan, mehevän jälkivaikutelman.

Viinin seuraksi

Runsas chiläinen valkoviini sopii erinomaisesti täyteläisten kalaruokien ja selkeämakuisten vaaleiden liharuokien seuraan. Suosittelisin tällä kertaa kokeilemaan erittäin nopeasti valmistuvaa, mehevän maukasta lohiannosta. Nypi lohifileestä ruodot ja leikkaa fileestä sopivia annospaloja. Mausta kala hyvällä suolalla, mustapippurilla ja purista lisäksi annospaloihin hieman sitruunan mehua. Kuumenna paistinpannu ja lisää siihen reilu nokare voita. Nosta filepalat pannulle nahkapuoli alaspäin. Ystäväni Antti Vahteran oppien mukaan paista kalaa pitkään nahkapuolelta, jolloin nahan ja lihan välissä oleva harmaa tai rusehtava rasva sulaa pois. Antti aina korostaa, että kyseinen rasva on härskiintynyttä ja tuo annokseen pahaa, eltaantunutta makua. Käännä filepalat ja ota lihapuolelle nopeasti kaunis väri. Kypsennä loppuun uunissa. Muista että voit jättää punalihaiset kalat hieman ”läpikuultavaksi” sisältä. Liika kypsennys tekee niistä kuivia. Kastikkeen voit pyöräyttää nopeasti sekoittamalla yhtä paljon kermaviiliä ja smetanaa, sekä maustamalla kastikkeen dijonsinapilla, kapriksilla, hienonnetulla tillillä ja puristetulla sitruunan mehulla. Lopuksi tarkista vielä suola ja lisää mustapippuria. Tarjoa mehevän lohen, perunamuusin ja hedelmäisen Anakena Onan kanssa.

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

89,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 89,90 €. Vuosikerta sisältää 10 runsasta lehteä sekä kestotilaajan etuna Viinistä viiniin -vuosikirjan (avo 19,90 €). Kirjalahja toimitetaan kestotilaajille painotuoreena lokakuun lehden mukana.

Tilaa tästä